Har en motorcykel Handtag bra när du sträcker Frame?

En motorcykel förmåga att ändra riktning med bibehållen rak stabilitet definieras av en uppsättning av beräkningar kallas motorcykelns styrgeometri. Att förlänga längden på motorcykelns ram eller den bakre svingarmen kommer att ändra axelavståndet, eller avståndet mellan fram-och bakaxeln. Detta skapar ökad stabilitet när du reser i en rak linje på bekostnad av side-to-side manövrerbarhet. Styrgeometrin Defined

en motorcykel styrgeometrin bestämmer stabilitet och manövrerbarhet av maskinen, samt överföring av vikt till den främre och den bakre vid acceleration och inbromsning. Styrgeometrin typiskt identifieras genom rake, trail och hjulbas. Rake är vinkeln på framgaffeln, mätt i en rak linje från ratten svänger till marken. Vinkeln på framgaffeln påverkar hur snabbt en motorcykel kommer att initiera en sväng. Generellt gäller att ju brantare raken kommer snabbare motorcykeln tur. Trail mätningar direkt påverkas av motorcykelns rake och används för att ange framhjulet naturliga tendens till själv-center. Trail mäts som det horisontella avståndet mellan framaxeln och den punkt där en linje dragen genom styrhuvudet möts. Hjulbasen är ett mått på avståndet mellan motorcykelns främre och bakre hjulen och fungerar tillsammans med rake och spår att bestämma stabilitet och manövrerbarhet.
Effekter av Hjulbas förändringar på grund av Stomkompletteringar

Förlänga hjulbas på en motorcykel, antingen genom direkta ändringar dess ram eller gaffel-liknande bakre svingarm minskar motorcykelns förmåga att vända snabbt, kräver mer ansträngning från föraren för att initiera och upprätthålla sväng. På samma sätt ökar det tillsatta längdstabilitet genom att motstå plötsliga förändringar i riktning och ofta lånar ut till understyrning, i vilken svängradien vidgas. Hjulbas och styrning drag skillnaderna är särskilt märkbar när man jämför sport och cruiser-typ motorcyklar. Sportmotorcyklar har kortare axelavstånd, vanligtvis mellan 54 till 56 inches, vilket ger maximal hantering kapacitet i snäva svängar. Cruisers har axelavstånd varierar mellan 59 till 69 inches, som är bättre lämpade för stabilitet över långa sträckor av motorvägen.
Biverkningar av Stomkompletteringar
förlängningar

Frame kan också påverka ramen förmåga att böja sig, vilket kan skapa instabilitet som ramrören eller prickar böj. I värre scenarier, kan överdriven böjning knäcka ramen. Vinkeln på svingarmen kan också påverkas av ett tilläggsprogram. Medan minimala förändringar - inom några millimeter - ger försumbara skillnader som endast kan upptäckas av professionella ryttare, kan mer extrema förändringar påverkar svingarmen förmåga att motstå knäböj, eller överföring av vikt till den bakre delen av motorcykeln. Om svingarmen vinkeln blir sämre, kommer större vikt att läggas på bakhjulet under acceleration, minska framhjulet s dragkraft och förmåga att vända motorcykeln. Men för stor för en svingarm vinkel minskar bakhjulet s dragkraft, så att den kan snurra fritt utan få dragkraft.
Överväganden

Ta din körstil i beaktande innan man utvidgar Motorcykelns ram eller svingarmen. Är du mer benägna att rida på snäva, slingriga vägar på ett mer aggressivt tempo, eller gör cruising i maklig takt passar din stil. Om du gillar den förra, då Stomkompletteringar kan faktiskt hindra din motorcykel hantering, men den extra ökningen bakhjulet grepp kan vara fördelaktigt om förändringen i svingarmens vinkel hålls till ett minimum. Men ju längre, uträckt chopper utseende är ett blickfång om du inte tänker tävla i svängar. Bara vara säker ramen professionellt är svetsad och förstärkt med extra gusseting att minska ram flex.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111569.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.