Hur man beräknar en motorcykel Vändradie

Den vändradie (eller vändradie) av en motorcykel är en av de viktigaste aspekterna av sin låga hastighet prestanda, speciellt där parkering och U-svängar är berörda. Precis som med alla andra motorfordon, har vändradie allt att göra med hjulbasen och hjulets roterande vinkel, en kortare hjulbas och högre vinkel motsvarar en skarpare sväng, och en längre hjulbas och lägre vinkel gör för en bredare sväng. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Bestäm din cykel vinkel ratten vid fullt åt vänster eller höger. Du kan antingen mäta den direkt med en gradskiva eller konstruktion hastighet torget, eller så kan du kontakta din cykel ägarnas handbok. Som ett exempel använder vi en Honda Valkyrie, som har en 40 graders hjul vid fullt rattutslag.
2

Subtrahera din cykel vridningsvinkel från 90 och sedan hitta sinus värdet av den vinkeln. Sine är ett trigonomic funktion som beskriver en vinkel av en rätvinklig triangel, om du inte har en kalkylator med trigonometriska funktioner, kan du hitta sinus för en vinkel genom att skriva in frasen "sinus för (antal) grader" i datorns sökning motorn. Så, ska vi subtrahera 40 från 90 (motsvarar 50), sedan hitta sinus värde på 50, vilket är lika med 0,766.
3

Dela hjulbas, i inches, med sinus värdet från steg 2, och sedan multiplicera med två för att få Vänddiameter i inches. Vår Valkyrie har en 67-tums hjulbas, så vi ska dela 67 med 0,766 för att härleda en 87,46-tums vändradie. Multiplicera med två och du har fått en övergripande vändcirkel 174.9 inches, eller 14.75 fötter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111034.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.