Hur byta olja på en Suzuki motorcykel

Byta motorolja regelbundet är en viktig del av att äga och underhålla en Suzuki motorcykel, och det är en grundläggande färdighet som även den minst tekniskt skicklig motorcyklist bör kunna åstadkomma. Trots det breda utbudet av Suzuki motorcyklar, förblir uppgiften ganska lätt och i princip samma för alla. Men kontakta din lokala Suzuki återförsäljare om du behöver hjälp. Saker du behöver
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
handdukar Shop
Strap eller cap-typ filter nyckel
Funnel
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Värm motorolja genom att köra motorcykel i 5 till 10 minuter. Den värmdes oljan kommer att strömma lättare och möjliggöra en fullständig tömning. Stanna motorn och vrid av tändningen när oljan har värmts tillräckligt.
2

bort motorns oljepåfyllningslocket och placera ett uppsamlingskärl direkt under motorn. Avlägsna avtappningspluggen med en hylsnyckel. Bottenpluggen ligger direkt under motorn, men det kan också hittas nära sidorna av motorn på vissa modeller. Håll motorcykeln lodrätt och låt oljan rinna av helt. Torka avtappningspluggen med en butik handduk för att avlägsna eventuellt skräp innan du installerar den på motorn. Dra åt avtappningspluggen tills den sitter mot motorn, dra åt den ytterligare ett halvt varv. Ställ motorcykeln tillbaka på sin kick stand.
3

Flytta dräneringstråget direkt under oljefiltret. De flesta nyare Suzuki motorcyklar använder en spin-on-typ oljefilter som är monterad på utsidan av motorn. Dessa filter tas bort med en rem eller cap-stil filter skiftnyckel och kan kastas gång bort. Äldre modeller kan dock ha ett filterelement som är dold bakom en lucka på motorn. Ta lockets bultar med en hylsnyckel och dra ut filtret ur motorn.
4

Montera ett nytt oljefilter på motorcykeln. Spin-on filter ska skruvas på för hand tills den sitter mot motorn. Dra åt oljefiltret ytterligare ett halvt varv för att säkra den. Interna filterelement är installerat genom att skjuta elementet in i motorn och tillbaka luckan. Vara noga med att installera om alla o-ringar som kan vara närvarande.
5

Lägg olja i motorn genom oljepåfyllningsöppningen hjälp av en tratt. Olja kapacitet varierar mellan olika Suzuki motorcyklar, men de flesta modeller kommer att ha den maximala kapaciteten anges på motorns motorkåpan. Fyll motorn med mindre olja än den angivna maximala kapaciteten. Torka bort all spilld olja och byt tanklocket.
6

Starta motorn och låt den nya oljan varm i 5 minuter. När oljan är varm, stanna motorn och kontrollera oljenivån genom synglaset på motorns vevhus. I de flesta fall, kommer den rätta mängden olja representeras av oljenivån är vid eller nära centrum av synglaset. Tillsätt olja som behövs för att få oljenivån till mitten av synglaset. Ta bort överflödig olja genom påfyllningsröret med en handpump.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106899.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.