Hur att modulera ljus Motorcykel Bromsar

Hålla dig säker medan du kör motorcykel faller ordentligt på att behålla högsta synlighet möjligt, säkerställa att andra bilister kan se dig och förstå dina avsikter på vägen. Modulerade bromsljus som blinkar snabbt innan belysa stadigt, alert följande fordon som du bromsar in eller stannar. Medan du kan emulera effekterna av en modulerad bromsljus för hand, de flesta motorcyklister väljer att installera en modulatorenhet att blinka bromsljusen automatiskt. Installera en modulator enhet är ganska enkelt och kräver bara några elektriska verktyg. Saker du behöver
Startnyckel
insexnyckel
Multimeter
Avbitartång strippa
Wire
Två rumpa kontakter
Wire pressverktyg
stjärnskruvmejsel
ring terminal
Visa fler instruktioner
1

Ta bort sadeln från din motorcykel, med tändningsnyckeln, en insexnyckel eller sätet spärren släpper. Demontera baksätet också, om du arbetar på en sport motorcykel eller en motorcykel med en tvådelad sits design.
2

Följ bakljus kablar till kontakten på motorcykelns ledningsnät. Ställ din multimeter för att läsa ett 12-volts likström (DC) skala. Placera multimeter svarta sond mot den svarta terminal i bakljus-kontakten. Placera den röda proben mot en av de återstående två ledningar terminaler. Slå på tändningen. Den bakljus tråd är den terminal som multimetern visar en spänning läsning genom multimeter. Bromsljuset tråden kommer inte indikera en spänning läsning med tändningen på. Markera tråden bromsljus med en bit tejp, sedan stänga av tändningen och ta din multimeter.
3

Lossa bakljus kontakten från ledningsnätet. Klipp kabeln bromsljuset 2 inches bort från kontakten, med hjälp av en avbitartång. Strip en kvarts tum av isoleringen från båda ändarna av den skurna bromsvajern, hjälp av en tråd strippa.
4

Anslut bromsen modulatorn enhetens röda kablarna till båda ändarna av bromsljuset tråd, med hjälp butt kontaktdon . Pressa kontakterna på plats med en tråd pressverktyg.
5

Dra bromsljus modulator enhetens svarta jordkabel genom bakskärmen eller svans spackling till motorcykelns batteri. Skruva batteriterminalerna bultarna med en stjärnskruvmejsel. Dra batterikablarna från batteripolerna, som börjar med den positiva (+) kabeln följt av den negativa (-). Kabel
6

Crimp en ring terminal på änden av bromsljus modulator enhetens svart jordledning, använda en tråd pressverktyg. Installera den negativa kabeln och modulatorn enhetens svarta jordledningen på batteriets negativa (-) pol. Skruva terminalen bulten på plats med en stjärnskruvmejsel. Montera den positiva (+) kabeln på batteriet, dra åt terminalen bulten med en stjärnskruvmejsel.
7

Slå på motorcykelns tändningslås. Dra bromshandtaget i att aktivera bromsljuset och modulatorenhet. Kontrollera anslutningarna mellan modulator enhetens röda trådarna och bromsljus tråd, eller jordledningen s anslutning till batteriets minuspol, om bromsen inte blinkar när den aktiveras.
8

tillbaka motorcykelns platser , med hjälp av en insexnyckel eller sätet spärren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111244.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.