Hur man kontrollera oljenivån på en 1993 Suzuki 600 Katana

Kontrollera oljenivån på 1993 Suzuki Katana 600 innan varje åktur är en god vana som kan förhindra att problem uppstår på vägen. Suzuki, i ett försök att hjälpa ingjuta denna vana i Katana är ryttaren, har utrustat motorn med en lätt-till-använda olja-nivårör. Denna runda är fönster-liknande mätare sitter på undersidan av den stora kopplingskåpan på höger sida av motorn, vilket gör att ryttaren att synbart bestämma oljans nivå med ett ögonkast. Tänk bara på att värma upp motorcykeln först innan du kontrollerar oljan för att förhindra överfyllning av motorn. Saker du behöver
olja Funnel
, 10W40
Handpump
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på en plan yta. Växla till neutralläge och höja motorcykeln på sin centralstödet.
2

Slå på tändningen och starta motorn. Låt motorn inaktivt i fem minuter, vilket gör att oljan värmas upp till sin arbetstemperatur. Stanna motorn och slå av tändningen.
3

Observera olja nivårör på motorns kopplingskåpan på höger vevhuset. Oljenivån skall vara nära eller strax ovanför mitten av oljan-nivårör.
4

bort påfyllningslocket från toppen av motorns koppling täcker och sätt en tratt i påfyllningsröret. Tillsätt olja i små portioner för att öka oljenivån vid behov tills det är nära eller precis ovanför centrum av olja-inspektionsglaset. Suga små mängder olja ut från påfyllningshalsen med en handpump för att sänka oljenivån efter behov. Sätt tillbaka tanklocket.
5

Sänk motorcykelns centralstödet. Parkera motorcykeln på cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107135.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.