Skillnaden i Front & Rear motorcykeldäck

Motorcykeldäck är konstruerade och tillverkade för mer specialiserad service än däck på bilar. För att optimera prestanda, alltid följa motorcykeln tillverkarens rekommendation för främre och bakre ersättare däck och montera däcken med pil på däcket pekar i rotationsriktningen. Förväxla inte de främre och bakre däck, eftersom varje däck har särskilda arbetsuppgifter att utföra. Framdäcket

framdäcket på en motorcykel är i allmänhet mer smal och har en mindre aggressiv slitbanemönster. Till skillnad från den bakre däcket, hanterar framdäcket majoriteten av cykelns bromsar och är utformad för att optimera styrning och hantering.
Bakdäck

bakhjulet på en motorcykel bär huvuddelen av vikten av cykeln själv, såväl som vikten av föraren och passagerare, om det finns ett. Den bakre däcket är konstruerat för att transportera dessa laster, och dessutom, den extrema belastningen av acceleration. Däck bak har i allmänhet en mer aggressiv slitbana än framdäcken. Denna beefier slitbanan optimerar dragkraft. Om framdäcket design betonar bromsning och styrning, de bakre däck griper trottoaren och skjuter cykeln framåt.
Däck Profil

däckets profil är formen på däcket då det betraktas framifrån. Främre och bakre däck från olika tillverkare kan användas på samma motorcykel så länge som däcken har samma profil. Däck konstruerade för en specifik användning, t.ex. racing däck eller touring däck, har samma profil som andra däck avsedda för denna användning. Matchande profilen mellan olika tillverkares däck kommer att säkerställa att prestanda och köregenskaper inte äventyras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111019.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.