Hur man gör en Burnout på en motorcykel

Enligt filmerna, bara tuffa killar och idioter stila med utbrändhet. I verkliga livet, oftare än inte, tyvärr denna motorcykel trick lockar många av de senare. Om du har modet att försöka detta trick, se till att du gör det med smarta och med stil. Instruktioner
Lär känna din Clutch
1

Sätt bakbroms på, dra sedan in kopplingen.
2

Switch till första växeln och sakta släppa kopplingen att ta reda på när kopplingen börjar engagera.
3

Kliva av den bakre bromsen. Kryssning med låg hastighet samtidigt som du drar i kopplingen tills du hör motorvarvtal börjar stiga. Den totala distansen är din koppling åtgärd.
Burnout
4

Hitta en säker plats för att utföra utbrändhet, företrädesvis i ett område där ingen, som poliser eller arg grannar, är ca. Se till att utrymmet bakom din cykel är klar av människor och föremål.
5

Ta din motorcykel till din utbrändhet plats och montera din cykel om du inte redan är på den. Placera båda fötterna stadigt på jorden och håller den främre bromsen ordentligt.
6

Dra i kopplingshandtaget helt och växla till tvåan. Detta gör att du kan bränna dina däck längre och hindrar dig från att studsa rev limiter, för att undvika eventuella skador på motorn.
7

Låt ut kopplingen sakta tills motorn är på väg att engagera sig. Rev motorn i effektklass, cirka 80 procent av motorns RPM förmåga, nära den röda linjen.
8

Mata kopplingen ut aggressivt men smidigt. Vid denna punkt ska däcket spinning. Om det inte är, ge det lite mer makt eller låta kopplingen ut snabbare. Mitt i det böljande rök och rytande motor, tillåt dig själv att luta sig tillbaka och känna sig cool.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106163.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.