Hur man byter startmotorn på en Yamaha R1

En slipning eller surrande ljud när du startar din Yamaha R1 är en indikation på att den elektriska startmotorn måste bytas. Själva motorn är monterad på toppen av vevhuset, under förgasarna eller insprutningssystemet, denna plats gör åtkomst till motorn svårt. Även om uppgiften är ganska enkelt, räkna med att tillbringa minst två timmar på jobbet för de flesta pre-2006 modellerna. Men de 2007 och nyare R1 modeller använder en komplicerad servo-kontrollerat system luftintag i luften rutan, lägga till jobbets svårighetsgrad. Saker du behöver
5-mm och 6 mm Allen skiftnycklar
Phillips skruvmejsel
10-mm hylsa
Hylsnyckel
Startmotor tätande O-ring
litiumfett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Dra upp de bakre hörnen av din R1 framsätet och skruva både sitsen bultarna med en 5-mm insexnyckel. Lyft den bakre delen av sätet utanför sub-frame, dra den sedan mot baksidan av motorcykeln tills den kan tas bort helt.
2

Ta bort bulten från framsidan av din R1 bränsletank med en 6-mm insexnyckel. Om du arbetar på en 2005 eller nyare R1 modell, ta bort bränsle omslag tanksida och monteringsbultarna från sidorna av tanken med en 6-mm insexnyckel.
3

Skruva svängbulten muttern från basen av bränsletanken med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Höj bränsletanken mot svängbulten och koppla ur bränslepumpen och bränslenivå kontakter avsändare från botten av tanken. Dra bränsleledningen av bränslepumpen. Dra svängbulten ur botten av bränsletanken, lyft sedan tanken bort från R1.
4

Ta bort alla åtta skruvarna från luften lock, med en stjärnskruvmejsel. Lyft på locket bort från luften rutan, sedan dra ut luftfiltret och ställ den åt sidan.
5

Koppla intaget kontakten servo, ta sedan bort intaget tratten flänsarna från botten av luft box med en 5-mm insexnyckel. Hoppa över detta steg om du arbetar på en pre-2007 R1-modellen.
6

Avlägsna bultarna placerade på framsidan och botten luften låda med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa klämmorna sugflänsen under luften rutan med en stjärnskruvmejsel. Dra luften rutan utanför motorcykelns förgasare eller bränsleinsprutningssystem organ gaspådrag, dra sedan paus slangar från botten av luft rutan.
7

Koppla bort alla elektriska anslutningar från förgasarna eller spjällhusen. Lossa klämmorna sugflänsen säkra förgasarna eller spjällhusen till motorn, med en stjärnskruvmejsel. Dra förgasarna eller spjällhusen utanför flänsarna, sedan flytta dem ur vägen för att ge tillgång till startmotorn. Ta inte på gasen eller chokevajrar.
8

Dra gummistövel från startmotorn bly, skruva av muttern från startmotorn terminal med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra i startsnöret bly borta från startmotorn.
9

Skruva loss startmotorn montering bultar med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft den bakre delen av startmotorn något, dra den åt höger tills motorns utgående axel är gratis. Ta bort startmotorn tätande O-ringen från motorns vevhus. Coat av en ny O-ring med en litiumfett, den in det i motorns vevhus.
10

Skjut den nya startmotorn axeln motoreffekt i vevhuset, sänk motorn på plats. Skruva startmotorn montering bultar i vevhuset med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna till 7,2 foot-pounds med en momentnyckel.
11

Skjut förgasarna eller spjällhusen i motorns intag flänsar, dra sedan åt flänsen klämmor med en stjärnskruvmejsel. Anslut alla elektriska kontakterna i sina respektive uttag på förgasare eller organ gaspådrag.
12

Anslut paus slangarna på portarna på botten av luft rutan. Tryck luften rutan intag flänsar över förgasarna eller spjällhusen vikar, dra sedan åt flänsen klämmor med en stjärnskruvmejsel. Skruva luften rutan montering bultar på plats med ett 10-mm hylsa och en hylsnyckel
13

Installera intag tratt flänsar i botten av luften och dra åt dess montering bult med en 5. - mm insexnyckel. Anslut intaget kontakten servo i uttaget på framsidan av servo. Hoppa över detta steg om du arbetar på en pre-2007 R1 modell.
14

Lay luftfiltret i luften rutan, sedan montera locket luften rutan. Dra åt alla åtta skruvar luft låda med en stjärnskruvmejsel. Suppleant från en skruv till en annan i ett korsvis mönster till jämnt dra åt locket luften rutan.
15

Placera bränsletanken över motorcykelns ram och motor. Slip svängbulten genom botten på tanken och in i ramen, dra åt svängbulten muttern med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft tanken mot svängbulten och koppla bränslepumpen och bränslenivå avsändare kontakt i uttag på botten av tanken. Tryck bränsleledningen till bränslepumpen utlopp.
16

Sänk bränsletanken på ramen och skruva dess främre monteringsbulten i motorcykelns ram med en 6-mm insexnyckel. Dra åt skruven till 2,9 foot-pounds med en momentnyckel. Om du arbetar på en 2005 eller nyare R1 modell, sätt tillbaka bränsle omslag tanksida och skruva locket montering bultar i sidorna av tanken med en 6-mm insexnyckel.
17

Slip plast krokar under framsätet under tvärbalken mellan hjälpramen och bränsletanken, sänk stolen på plats. Skruva sitsupphängningen bultar igenom flikarna under bakre sittdynan och in i sub-frame med en 5-mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111018.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.