Hur man tar bort en Yamaha Roadliner framdäck

Ridning på en Yamaha Roadliner motorcykel med en skadad eller sliten framdäcket kan potentiellt skapa en förlust av kontroll som kan leda till allvarliga skador, eller värre. Även en snabb blick på din framdäcket s slitbanor kan ge en allmän räkning av hälsa, är mindre synliga skador ofta dold längs däckets sidoväggar. När ett problem upptäcks, ta bort och byta framdäcket blir absolut nödvändigt. Några specialiserade verktyg krävs för att ta bort den främre hjul och däck från en Roadliner. Dock är uppgiften ganska enkelt för de flesta ordentligt utrustade Roadliner ägarna att slutföra på egen hand. Saker du behöver
6-mm och 19 mm insexnyckel
14-mm hylsa
Hylsnyckel
Motorcykel lift
Bungee sladdar
vax krita
Schrader ventil skiftnyckel
Bead-bryta klämma
träklossar Sida 2 däck strykjärn
Tvålvatten
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Roadliner på sidostödet. Lossa främre bult axel nypa på botten av det högra gaffelbenet med en 6-mm insexnyckel. Lossa bromsok bultar från båda nedre gaffelbenen med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Lossa den främre axeln från höger gaffelben med en 19-mm insexnyckel.
2

Höj din Roadliner framhjul från marken med en motorcykel hiss.
3

Skruva loss bromsok montering bultar från båda gaffelbenen, med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Skjut bromsok bort framhjulet s broms rotorer och bort från gaffelbenen. Häng båda bromsok från styret, med bungee stubin.
4

Skruva den främre axeln från höger gaffelben med en 19-mm hylsa och en hylsnyckel. Stöd framhjulet med en hand, dra sedan ut axeln i hjulet och framgaffeln. Markera hjulets rotationsriktning på sidan av hjulet med ett vax krita, rulla hjulet från din Roadliner.
5

Skruva loss framhjulet ventilskaftet lock för hand, skruva av ventilskaftet kärna med en Schrader-ventil skiftnyckel. Låt framdäcket att tömma helt, sedan bryta däckets tätning mot hjulet med en sick-breaking klämma.
6

Lägg hjulet på sidan över ett par träblock, upphöja nedre broms rotor över marken för att undvika skador. Skjut den övre kanten av däcket ned och bort från kanten av hjulet.
7

Sätt ett däck järn vid en 10 klockan, mellan läppen av däcket och den övre kanten av hjulet, följt av en andra däck järn placerad vid klockan 2 positionen. Tryck på båda däck strykjärn mot mitten av hjulet tills en del av däckets läppen dras över kanten av hjulet.
8

behålla trycket på 10:00 däck järn, sedan långsamt släppa den andra däck järn. Flytta den fria däck järn vid den punkt där däcket tangerar kanten av hjulet, tryck sedan däcket järnet ner för att dra en annan del av däcket från fälgen. Upprepa tills hela den övre halvan av däcket är gratis.
9

Dra däcket uppåt för att bringa dess nedre halva närmare den övre kanten av hjulet. Slip ett enda däck järn under däckets underläpp och haka fast den över hjulets överkant. Lyft upp hjulet upp och in i en upprätt position och stödja den mellan knäna. Dra däck järn uppåt tills däcket dyker helt från ratten.
10

Lay framhjulet på trästavarna. Spraya båda sidor av ersättande däckets inre kanter med tvålvatten och sedan matcha den roterande pil märkt på däckets sidovägg med rotationsriktning markeringen på hjulet. Lay däcket över hjulet och tryck ner ordentligt för att delvis sittplats däcket över kanten av hjulet.
11

Sätt ett däck järn mellan den fria kanten på däcket och den övre kanten av hjulet . Tryck däck järn från mitten av hjulet för att dra däcket på hjulet. Upprepa tills hela nedre halvan av däcket har monterats. Skjut däckets övre halvan närmare hjulets kant och dra den över hjulet med däck järn.
12

Pumpa upp däcket genom hjulets kärnlös ventilspindeln med tryckluft för att täta däcket mot hjulet. Stanna när däcket låter två högt pops. Låt däcket deflate något, skruva sedan kärnan ventilskaftet på plats med en Schrader ventil skiftnyckel.
13

Lyft in framhjulet i stället mellan din Roadliner s gaffelbenen, pekar dess varumärke rotationsriktning bort från framför motorcykeln. Slip den främre axeln genom det högra gaffelbenet och genom hjulet. Skruva fast axeln i vänster gaffelben med en 19-mm hylsa och en hylsnyckel, dra åt den till 52 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt höger gaffel bolt ben nypa till 17 foot-pounds med en momentnyckel.
14

Slip båda främre bromsoken över främre broms rotorer tills de löst monterad över konsolerna i den nedre gaffeln ben. Skruva bromsok bultar på plats genom båda bromsok med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bromsok montering bultar till 29 foot-pounds med en momentnyckel.
15

bort din Roadliner från motorcykeln hissen, sedan sänka den på sidostödet. Torka av rotationsriktning märket från ratten med en butik handduk. Pumpa den främre bromshandtaget tills ett motstånd känns att re-sits bromsbeläggen mot de främre broms rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111020.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.