Instruktioner för ett oljebyte på en Suzuki GZ250

Den 249cc, encylindrig GZ250 är ett av Suzukis minsta motorcyklar som finns i USA Denna lilla och lätta att rida motorcykel har blivit ett populärt alternativ för nya förare som är mer intresserade i en kryssare-stil maskin. Medan nya motorcyklister kommer att finslipa sina färdigheter i ridning ombord GZ250 erbjuder maskinen även en introduktion till grundläggande rutiner motorcykel underhåll, såsom regelbundna oljebyten, på grund av dess relativt enkel konstruktion. Dessa oljebyten är enkel och kräver bara några handverktyg, och bör göras efter de första 600 miles sedan i 3000-mil intervall. Saker du behöver
17 mm socket
Hylsnyckel
oljetråget
Handdukar
10 mm hylsa
Oil-filterelement
Funnel Sida 2 qts.motor olja , SAE 10W40
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt motorn gå på tomgång i fem minuter, så att oljan värms upp och expanderar. Stanna motorn när oljan har värmts och parkera motorcykeln på Kickstället.
2

Lokalisera oljeavtappningspluggen, centrerad på undersidan av motorn bakom sparka stå. Placera ett oljetråg under avtappningspluggen. Med hjälp av en 17 mm hylsa, ta bort avtappningspluggen och låt oljan tömma ur motorn. Lyft motorcykeln upprätt för att helt tömma oljan från motorn. Torka av spetsen på avtappningspluggen med en ren handduk innan du sätter i kontakten i motorn. Skruva bort avtappningspluggen på motorn för hand tills den sitter mot motorn och dra ett extra halvt varv med en hylsnyckel.
3

Leta runt olja-filter locket på höger sida av motorn, som identifierats av tre ekollon muttrar runt kanten på locket. Skjut mot olje-filter lock som du tar bort ekollon nötter med en 10 mm hylsa. Dra långsamt bort kåpan från motorn. En liten mängd olja kan läcka ut från höljet; torka bort med en ren handduk. Dra filtret våren och olja-filterelementet ur motorn.
4

Sätt den öppna änden av den nya oljan-filterelementet in i motorn. Placera fjädern i det runda hållaren på insidan av olja-filterkåpan. Placera olje-filtret locket på motorn och hålla den på plats medan du drar åt ekollon nötter med en 10 mm hylsa.
5

Skruva av olja tanklocket på höger sida av motorn och Sätt en tratt i påfyllningsröret. Tillsätt långsamt upp till 1,5 liter färsk SAE 10W40 motorolja. Ta bort tratten och torka bort eventuellt spill med en ren handduk innan du skruvar olje-påfyllningslocket på plats.
6

Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut. Stanna motorn och knäböja till höger om motorcykeln. Ta tag i höger handtag och dra motorcykeln i upprätt läge. Olja ska fylla den runda oljenivåmätare på höger sida av motorn. Om oljenivån ligger under "F"-märket på mätstickan, sänka motorcykeln på sin spark stå och tillsätt en liten mängd olja i genom olje-påfyllningsröret och kontrollera oljenivån igen. Upprepa vid behov tills oljan är i nivå med "F" märke. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107172.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.