Hur man bygger anpassade motorcykel säten

Många motorcyklar kommer från fabriken med säten som känns mycket obehagligt för de flesta användare, eller att sitta så högt på cykeln att även någon som kanske annars ha en tillräckligt lång innersöm att cykla kan inte även nå marken. Många företag bygga anpassade platser för dig, och gör ett fantastiskt arbete i processen, men dessa platser är oftast ganska dyra. Ett alternativ till att köpa en egen sittplats är att skräddarsy ditt eget. Saker du behöver
befintliga motorcykel säte
hög densitet skum
nåltång
disk slipmaskin med både höga och låga grit pads
elektrisk kniv
pneumatisk häftapparat
spraylim
dammfiltermask
Visa fler instruktioner
1

bort sitsen. Med hjälp av en spetstång, dra alla häftklamrar som håller den nuvarande sittunderlag på plats. Efter alla häftklamrar har tagits bort, dra bort locket så att du kan se vad du arbetar med.
2

Shape skummet. Beroende på sätet, din kropp typ, och din körstil du vill lägga skum på vissa ställen och ta bort det i andra. Om du vill sänka stolen sedan använda kvarn och elektrisk kniv för att avlägsna skum från mitten av sätet och för att begränsa den främre delen av sätet. Om du bara vill ha en mer bekväm stol, använd självhäftande spray för att lägga skum i dessa områden det aktuella sätet inte stöder, sedan forma det med kvarnen.
3

Jämna sätet. När sitsen är formade, med skum till och tas bort om så önskas, använda kvarnen med ett fint grus pad att jämna alla kanter och se till att det inte finns några ojämnheter där skummet bitar hålla ihop.
4 < p> Recover stolen. Använd den ursprungliga sittunderlag som ett mönster, spåra runt den på din nya stol täckmaterial. Lägg en liten marginal på alla kanter för att ge dig själv lite mer utrymme att arbeta. Från och med den främre, eller näsan av sätet, dra locket tätt och häfta det på plats med pneumatisk häftapparat. När näsan täcker är på plats, sträcka resten av locket över det nya sätet häftning på plats när du går. För att undvika skrynkling, arbeta fram och tillbaka över sätet från framsidan till baksidan. Om det finns överskottsmaterial efter allt är på plats, trimma det tillbaka vilket innebär att ungefär en 1/4 tums marginal utanför häftklamrar för att undvika rivning.
5

Ställ din plats. Du kan hitta efter att sätta några miles på din nya stol att ytterligare justeringar behövs. Fortsätt som i steg 1-4 för att omforma och justera sätet tills det är perfekt för din kropp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107342.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.