Hur man tar bort en Yamaha 200 ATV Batteri

Yamahas YFM200 Moto 4 fyllde behovet av en mindre förskjutning, all-terrain fordon under de tidiga-till-mitten av 1980-talet. Till skillnad från Yamahas moderna 200 cc Blaster, som använde en batteridriven mindre laddningssystem, Moto 4 förlitat sig på ett 12-volts batteri för att upprätthålla sin tändsystem. Batteriet i sig är synlig längs den vänstra sidan av ATV ram, som finns i en metall batteri låda placerad under bakskärmen. Placeringen av batteriet lämnar lite utrymme för att fungera, om inte den bakre stänkskärmen först tas bort. Saker du behöver
10 mm och 12 mm uttag
Hylsnyckel
Phillips skruvmejsel
12-volts, 14-amp/hour batteri
Visa fler instruktioner

1

Frigör ATV sätet, med säte spärren finns under bakskärmen.
2

Ta bort skruvarna som fäster bakskärmen till ATV ram, som ligger längs sätesskenorna och på framsidan av de bakre hjulhusen, med användning av en 12-mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bakskärmen från ATV. Addera 3

Lossa minuskabeln terminalen blixt från batteriet med en stjärnskruvmejsel. Flytta den negativa kabeln från batteriet och skruva bort den positiva terminalen bulten med stjärnskruvmejsel.
4

Skruva loss bulten från den vänstra sidan av batterilådan med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft bort batteriet och batteriet rutan, lyft sedan ut batteriet.
5

Placera ett fulladdat 12-volts, 14-amp/hour batteriet i batterilådan. Sänk locket över batteriet, skruva sedan dess bulten på plats med ett 10-mm hylsa och en hylsnyckel.
6

Anslut batterikablarna, börjar med den positiva kabeln först. Skruva den positiva vajerns terminal på batteriets pluspol med en stjärnskruvmejsel, anslut sedan den negativa kabeln till batteriet.
7

Placera bakskärmen över ATV ram. Skruva fender montering bultar på plats längs sätesskenorna och på framsidan av de bakre hjulhusen, med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel.
8

Placera sitsen över sätesskenorna, sedan låsa sätet spärren under bakskärmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111017.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.