Hur man byter olja i Twin Chamber Forks

Twin kammare gafflar används på de flesta moderna off road och cyklar sport. Denna typ av gaffel kräver mindre underhåll än en konventionell gaffel och samtidigt ger bättre prestanda. Byta gaffel oljan håller föroreningar och smuts från att skada inre fjädringskomponenter och får dem att slitas ut i förtid. Byta olja ungefär var 50 ridning timmar kommer att hålla din fjädring fungera felfritt och kommer att spara en hel del kostnader i det långa loppet. Saker du behöver
Vehicle manuell
Large sexgradig skiftnyckel (vanligen 50 mm) katalog Små handverktyg
gaffeltätning förare
Fork olja
packboxläckage och bussningar (rekommenderas)

Visa fler instruktioner
1

bort styret från din motorcykel och lägg tillbaka dem på tanken, att skydda dem med en handduk eller stor duk. Låt gaffel röret i motorcykeln styrkronor, men lossa den övre bulten (er). En mjuk jawed eller gaffel skruvstäd kan användas för att hålla gafflarna om de har tagits bort från motorcykeln.
2

Lossa gaffel locket med den stora nyckeln. Rådfråga din manual för rätt storlek. Lossa bulten på botten av den gaffel tills det kommer att helt skilja från botten av gaffeln röret. Patronen kommer fortfarande vara fäst bulten. Tryck på gaffeln locket nedåt tills patronen stången kommer ut från botten av gaffeln tillräckligt långt för dig att se de flacka områden på Addera 3

patron. Med en öppen nyckel håller patronen på lägenheter som exponerats, och med en annan ta bort den nedre bulten. Rebound justering kommer att falla ut när bulten tas bort. Var noga med att inte låta detta slå i golvet.
4

Skruva gaffel locket resten av vägen och ta bort patronen från toppen av gaffeln. Ta bort gaffeln slangen från cykeln och ställa in den och kassetten på en ren och torr arbetsyta i ett väl upplyst område. Använd en liten platt skruvmejsel för att ta bort den torkar och sedan ta bort låsringen som håller gaffeln tätningen på plats.
5

försiktigt värma området kring tätningen med en gasolbrännare. Detta bryter bindningen av bussningen till det yttre röret. Tag i toppen och botten av gaffelbenen och rycka isär dem skarpt med båda händerna. Rören kommer att separera efter några repetitioner. Tappa olja från patronen och den yttre gaffel kammaren.
6

Kontrollera bussningar och tätningar noggrant för tecken på slitage. Helst bör du byta tätningar och bussningar varje gång gaffeln oljebyte. Rengör alla delar noggrant med broms delar renare.
7

Använda drivrutinen gaffeltätning, kör den nya tätningen på plats och byt ut låsringen. Sätt tillbaka torkare. Fylla patronen med gaffel olja till den nivå som anges i din handbok eller upp till kanten där kompressionen ventilen sitter. Lufta patronen i luften genom att långsamt flytta staven in och ut tills den rör sig smidigt. Placera kassetten i toppen av gafflarna och sätt i rebound justeringsanordningen. Sätt in den nedre bulten och dra åt den.
8

Fyll ytterröret med den mängd olja som rekommenderas i din manual. Gänga i överdelen. Sätt gaffel röret i trippelklämma och dra åt nedre bultarna. Dra åt locket gaffeln toppen, och sedan åt de övre skruvarna. Upprepa hela proceduren för den andra gaffeln.
9

När proceduren är klar på båda gafflarna, installera styret. Ta din motorcykel för en provtur och kolla efter läckor runt de nya packboxläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111300.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.