Hur Ren Yamaha Förgasare

Förgasare har använts i nästan varje Yamaha motorcykel produceras tills nyligen ersatts av elektroniska insprutningssystemet på de flesta nyare modeller. Den primära rollen av en förgasare är att tillhandahålla ett effektivt förhållande mellan luft och bränsle till motorn för förbränning. Med tiden börjar bränslet hållas inom förgasaren för att bryta ner, förvandlas till en klibbig slem som täpper till interna passager och munstycken. Igensatt strålar kan minska prestandan, och på högre nivåer, få förgasaren att misslyckas. För att ta bort uppbyggd, måste man ta isär och rengör förgasaren. Saker du behöver
Anteckningar och penna
hink eller behållare
Skruvmejslar
Förgasare Spray
stålborstar
metallburkar blandade storlekar
Värmeplatta
Yamaha Förgasare Renare Dip (Yamaha del # ACC-CARBC-LE-NR) katalog Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

bort förgasaren (s) från motorcykeln. Placera förgasaren (s) i en tydlig arbetsutrymme.
2

Placera förgasaren över en hink eller behållare och ta bort flottören skruv skål avlopp från botten av förgasaren och tillåta Bensinen i float skål rinna.
3

isär förgasaren, ta bort flottar, choke, och jets. Ta anteckningar om placeringen och orienteringen av de olika komponenterna som du tar bort dem.
4

Ta bort membranet, fjädern och nålen från toppen av förgasaren.
5

Spraya förgasaren bostäder med förgasare rengöringsspray och skrubba rent med en stålborste. Rensa bränslepassager genom att blåsa tryckluft genom dem.
6

Rensa strålarna genom besprutning med förgasare renare och passerar en tunn tråd eller ett borst från vår stålborste genom munstycket. Följ upp med tryckluft för att avlägsna eventuella rester.
7

Placera förgasaren bostäder och eventuella metallkomponenter i separata metallburkar och täck med en 66:33 blandning av Yamaha Förgasare Dip och vatten. Placera burken på en het platta och låt blandningen värma tills det är på väg att koka. Låt delarna sitter i den uppvärmda blandningen i 5 till 10 minuter, beroende på tillståndet hos en del.
8

bort förgasaren och alla delar som doppades och låt torka.

9

Montera förgasaren (er) och installera på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106040.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.