Hur man balanserar Motocycle Däck

Motorcykeldäck kräver underhåll, precis som bildäck. De blir ur balans under ridning cykeln och måste viktas med specialdesignade motorcykel vikter. Även slitaget på däcken kommer att säkerställa att de håller längre. Överdrivet stoppande eller hårda stopp kan orsaka att däcken tappar balansen snabbt, så det är lämpligt att kontrollera saldot varje månad eller så. Du kan spara pengar genom att balansera dina egna motorcykeldäck hemma med hjälp av några billiga verktyg. Saker du behöver
Utsmyckningsstenar
vikter Motorcykel hjul (band-on) katalog Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Stack två uppsättningar av betongblock bredvid varandra längs en plan yta, som ett garage golvet. De stackarna ska vara högre än din hjul höjd. Lämna ett mellanrum mellan staplarna som är något bredare än dina cykeldäck.
2

Ta av hjulet från din motorcykel. Ta bort de gamla vikterna. Tape-on vikter skala av. Trä hjulaxeln genom däcket och balansera det på dina staplar av betongblock så att hjulet hänger mellan gapet i blocken.
3

Låt hjulet roterar av sig själv så att den tyngsta del av hjulet är vänd mot marken. Försiktigt snurra hjulet några gånger för att se om den stannar i samma position.
4

Ta bort skyddspapperet från en tape-on hjulvikt och placera den på centrumlinjen för hjulet mittemot från tyngsta punkt på däcket. Fortsätt att tillsätta vikt tills hjulet inte verkar bosätta sig i någon viss position.
5

Placera hjulet tillbaka på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106890.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.