Hur man installerar en Harley Twin Cam Gear Drive

En Harley-Davidson motorcykel ägare kan ersätta hans cam kedja och kugghjul med en kuggväxel. Detta alternativ gör Harley en mer pålitlig investering. Den ursprungliga cam kedjan och växlarna fungerar på ungefär samma sätt som det kuggväxel. Men slack i kedjorna - lämnar utrymme för brott och slitage - annars känd som lash. Livet i växel är betydligt längre än för kedjan och kugghjulet kombination. Den kugghjulsdrivning lindrar också besvärande cam kedjespännare, som bär lätt. Saker du behöver
Bultsax
Cam chain arm Tool Review Vevaxel /kamaxelhjulet låsverktyg
pelarpress
Trästav eller mässing punsch
Mätur
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Skär de ursprungliga stötstänger i två med bultsax. De kommer att falla på sin plats när du skär dem.
2

Ta bort det yttre kamaxelkåpa genom att ta bort de 10 skruvarna som håller den på plats med en skiftnyckel.
3 < p> Ställ motorcykeln i 4: e eller 5: e växeln och ta bort tändstiften, se nr det finns inget motstånd från kompressionstrycket. För att förenkla installationen av de nya kammarna, vrid bakhjulet så tidpunkten märkena på kugghjulen i linje med varandra.
4

Ta ytterskon kedjespänningen med en kam kedja arm verktyg. Ta bort fästbultarna som håller vevaxeldrevet och bakre kamaxeldrev på plats med en vevaxel /kamaxelhjulet låsverktyg. Ta bort, med en skiftnyckel, kammen stödplattan och oljepumpen kvarhållande skruvarna som håller den på plats. Eftersom den nya växel kräver inte de befintliga kamarmama kedjespänningen och fjädrar, ta bort och kasta dem.
5

Tryck den nya enheten växlar på främre och bakre kamaxlar med en pelarpress. Montera kamaxlarna i cam stödplatta, säkerställer inriktningen av kamdrivning redskap.
6

Kontrollera cam växlar för bakslag. Håll den främre cam - med en trästav eller mässing punch - att hålla den från att rotera när du vrider den bakre kammen. Med hjälp av en mätklocka, notera hur mycket glapp. Rekommenderad backlash är mellan 0,0005 och 0,001.
7

Installera bakre kamdrivning och vevaxel drevet. Fäst dem på plats med de kvarhållande bultarna. Dra dem till 25 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Kontrollera vevaxeln och bakre kugghjul kamdrivning för bakslag. Med hjälp av en mätklocka, notera motreaktion. Rekommenderad backlash är mellan 0,0005 och 0,001. Rotera kugghjulen 90 grader och kontrollera motreaktionen. Upprepa tills du har kontrollerat glapp på fyra positioner.
9

tillbaka yttre kamaxelkåpa och de 10 bultarna locket som håller den på plats. Dra åt bultarna till 90 till 120 tum-pounds med en momentnyckel.
10

Installera nya justerbara stötstänger. Montera de två längre avgas stötstänger plus de två kortare stötstänger intag i sina respektive positioner i armaturen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110292.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.