Hur Justera drivremmen i en Yamaha Road Star

Yamahas Road Star cruiser motorcyklar är utrustade med en drivrem, i stället för en traditionell kedja, för att ge en problemfri ridvana. Även om dessa bälten är relativt tåliga och kräver lite underhåll, kommer de att sträcka eftersom miles stapla på, och kommer så småningom att leda till att bakhjulet remskiva att halka. Yamahas rekommenderade underhållsrutiner kräver en inspektion och justering av remspänning och uppriktning varje 2.500 miles. Dock kommer däckbyten och andra underhållsåtgärder kräver ett bälte justering för att slutföra jobbet. Denna procedur är lika för alla Yamahas modeller Road Star. Saker du behöver
remspänningsmätare (Yamaha del nej. YM-03170) katalog 14 och 27 uttag mm
Hylsnyckel
12 mm kombination skiftnyckel
Måttband
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bandets spänning och torsion innan du gör några justeringar. Parkera motorcykeln på sidostödet, och placera en remspänningsmätare mot bandets nedre halvan, nedan Inchecknings inspektionsfönstret skuren i nedre remskyddet. Placera 10 pounds av tryck uppåt mot bandet, med hjälp av remspänningsmätare - bandet bör ha ett rörelseområde mellan 1/4 till 5/16 av en tum. Om böjningen är över eller under dessa specifikationer, skall bältet justeras. Lossa bakre bromsok vistelse bult, placerad längst upp till höger i baksvingen, nära den bakre bromsen
2

bromsok, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel.
3

Lossa bakaxeln muttern, som ligger på höger sida av bakhjulet, med hjälp av en 27 mm hylsa och en hylsnyckel .
4

Lossa bältet muttrarna justerskruvar lås, placerade vid ändarna av de båda axel innehavare, med en 12 nyckel mm kombination. Vrid båda bultarna Remsträckaren jämnt med en 12 mm nyckel för att justera remspänningen. Om det tidigare bandet mätningen var mindre än 1/4 av en tum, vrid båda justerare moturs för att lossa bältet. Vrid skruvarna Remsträckaren medurs för att dra åt bältet, om bandet mätningen var större än 5/16 av en tum.
5

Kontrollera avböjning igen, med hjälp av den metod som beskrivs ovan. Gör justeringar som behövs tills remmen avhopp producerar ett utbud av rörelse mellan 1/4 till 5/16 tum.
6

Mät avståndet från mitten av svingarmen svängbult till mitten av bakaxeln på båda sidor av motorcykeln, med hjälp av ett måttband. Mätningarna måste vara lika, vilket indikerar att bakhjulet är inriktad med den främre delen av motorcykeln. Rikta bakhjulet, med rätt remspännaren, om mätningarna inte stämmer. Sväng höger bult remsträckaren medurs med en 12 mm kombination skiftnyckel för att ta bakaxeln närmare svingarmen, eller moturs för att flytta den bakåt bort från från svingarmen.
7

Kontrollera och justera remmen deformationen och anpassning, med hjälp av de metoder som beskrivs ovan. Spänn remmen muttrarna justerskruvar lås mot bakaxel innehavare, med en 12 nyckel mm kombination. Dra åt bakaxeln muttern till 85 foot-pounds, med hjälp av en 17 mm hylsa och en hylsnyckel.
8

Dra den bakre bromsok vistelse bult 22 foot-pounds, med hjälp av en 14 mm hylsa och en momentnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111125.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.