Hur du justerar överraskar på en Honda Rebel

Med 1985-modellen, började Honda sälja Rebel Motorcycle, även känd som CMX250. Honda säljer fortfarande Rebels idag. De stötdämpare har fem inställningar för fjäderförspänningen. Justera stötar för din vikt och körförhållanden - gropiga områden kan kräva en styvare sättning för att förhindra bottna. Om din Rebel är en '02 eller tidigare modellen, har du tur: Verktygslådan medföljer cykeln innehåller verktyg som används för att justera chocker. Instruktioner
1

Hitta inställningsverktyget. Om du har en '02 eller tidigare Rebel, bör det vara i verktygslådan under höger-sidoluckan. Ta bort locket och märker en liten behållare mot baksidan, med ett nyckelhål. En platt skruvmejsel gör en bra "nyckel." Öppna luckan och ta ur verktygslådan. Den nyckel du behöver är halvmåneformade med ett litet handtag och en läpp på änden av månskäran. De '03 och senare Rebeller har bara en skruvmejsel i verktygslådan. Se din Honda-återförsäljare för "verktyget för att justera de bakre chocker."
2

Hitta var att göra justeringen. Ser precis ovanför där den nedre änden av chocken är bultad till svingen. Det ser ut som en liten metall kopp, delvis täcker våren, med hål runt dess topp. Dessa hål är där du kommer in läppen av nyckel och vrid "koppen" för att justera fjäderförspänningen.
3

Hitta några tjocka handskar och en trasa. Dessa är valfri men användbar när du ändrar inställningen eftersom justering skiftnyckel är tunt med ett kort handtag. Det ger dig inte mycket inflytande, och det kommer att kräva ett visst tryck för att ändra inställning. Tjocka handskar skyddar händerna. En trasa är användbart eftersom verktyget pressas mot metallkopp, vilket är förkromade. Placera trasan mellan dem för att undvika repor på krom. Du behöver inte höja den bakre änden av cykeln för att justera chocker. Cykeln kan vila på sin cykelställ.
4

Ändra justeringen. Det finns fem lägen. Sätt läppen av käppar i ett av hålen, och halvmånen delen av nyckeln kommer delvis lindas runt metallen "kopp". Applicera tryck tills det vänder till nästa justering. Turning ett sätt att komprimera fjädern, vilket ger dig en fastare åktur. Det andra sättet packa våren för en mjukare åktur. Kontrollera båda stötdämpare är på samma inställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110542.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.