Hur man tar bort förgasaren från en Honda CB750

Den CB750 har varit en av Hondas mest ikoniska motorcyklar sedan den infördes 1969, som visar de japanska företagets innovationer och tekniska framsteg. Den CB750 har uthärdat under åren och har producerats i flera varianter för att passa de ständigt föränderliga behoven hos ryttaren. Även om CB750 officiellt upphörde 2003, fortsätter CB fortfarande att vara en gynnad val för vintage motorcykel entusiaster. Mest äldre exempel, men behöver en komplett förgasare rengöring före slå ut vägen. Extrahera förgasarna från motorcykeln kan vara en utmaning, om du inte är förberedd. Saker du behöver
Hylsnyckel
10 och 12 hylsor mm
stjärnskruvmejsel
Tänger
Visa fler instruktioner
1

lyfta CB750 på dess centrum står. Lås upp sätet, med hjälp sadellåset inbyggd i motorcykelns ram. Lyft sitsen till sitt helt öppet läge, för hand. Dra ramen täcker av båda sidor av motorcykeln, som ligger nedanför sätesskenorna, för hand.
2

minuskabeln från batteriet, som ligger mellan sätesskenorna, med en stjärnskruvmejsel.

3

Ta monteringsbulten från botten av bränsletanken, med hjälp av en hylsnyckel och en 12 mm hylsa. Äldre CB750 modellerna använder inte en monteringsbult, förlitar sig i stället på en flik som sätts in i gummigenomföringen vid basen av tanken. Dra fliken ur genomföringen, för hand.
4

Vrid spaken bränsleventilen, placerad under vänster sida av bränsletanken, till "Off". Lyft basen av bränsletanken uppåt en aning och dra bränsleslangarna från utloppet bränslekranen med tång. Dra bränsletanken bort från styret, ställ tanken åt sidan.
5

Unbolt spänningsregulatorn från den vänstra sidan av motorn, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Koppla bort regulatorn från kabelnätet, dra sedan bort den från motorn. Detta gäller bara till 1984 eller nyare CB750SC Nighthawk modeller.
6

Lossa luften rutan fästbultar, belägen ovanför luften låda nära sätesskenorna, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lossa klämmorna fästa luftkanaler rutan till förgasaren vikar och motorns luftintag flänsar till förgasaren butiker, med en stjärnskruvmejsel.
7

Tryck luftskåpet ifrån förgasarna för hand för att separera luftskåpet kanaler från förgasaren inlopp. Dra förgasarna av motorn intaget flänsar, för hand. Dra förgasarna ut från den vänstra sidan av motorcykeln.
8

Skruva chokevajern fästskruven, med en stjärnskruvmejsel. Dra chokevajern ur förgasaren choken.
9

Lossa vajrarna "tunnformad beslaget från gasspjället fångar i mitten av förgasaren. Skruva förgasarna "toppkåpor för hand, dra sedan vajrarna ut från gaspedalen diabilder, för hand, om du arbetar på en 1976 eller äldre CB750 modell.
10

Lossa avloppet flottörhuset skruvarna på undersidan av förgasarna, med hjälp av en flat skruvmejsel. Tappa av bränslet förblir i flötekammare in en bensindunk, med hjälp av en tratt. Dra åt dräneringsplugg efter flötekammare har dräneras helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111467.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.