Hur kan vi minska vindbrus i en hjälm

Motorcykel hjälmar är utformade för att vara så aerodynamisk som möjligt, så att bärarens huvud att röra sig lätt genom luften i hög hastighet. Ett av de många problem som är förknippade med dessa hjälmar är närvaron av buller orsakat av den höga hastigheten luftflödet. Även vindbrus inte påverkar den skyddande prestanda en hjälm, vissa motorcyklister föredrar en tystare hjälm. Minska vindbrus kan göras genom att följa några enkla steg. Men vissa hjälmar är till sin natur mer benägna att drabbas av vindbrus, såsom racing-orienterade hjälmar som placerar funktion över komfort. Instruktioner
1

Kontrollera passningen av hjälmen. Att se till att hjälmen är rätt storlek för ditt huvud kan gå långt i att förhindra vindbrus. En större hjälm kan släppa in luft genom springor mellan ditt huvud och hjälmens liner, skapar mycket buller som luften färdas runt hjälmen. En rätt utrustat hjälm kommer att minska mängden av luckor att luft kan komma in, minskar ljudnivån drastiskt.
2

Installera en haka gardin. Vissa hjälm tillverkare erbjuder en slip in "gardin" eller spoiler som passar in i botten av hjälmen haka bar, hindrar luft från att komma in och skapar intern vindbrus.
3

Kontrollera ansiktet sköld s packning för tecken på skador. En sönderriven eller trasig packning kommer att tillåta luft att sippra in genom ansiktsskydd. Om packningen är sönder, kontakta din hjälm tillverkare för att få en ny packning.
4

Kontrollera hjälmens ventilationssystemet. Om du planerar att öppna främre ventilerna öppnar ventilerna på baksidan samt att tillåta luften att flyta smidigt. Omvänt, stänga alla ventiler samtidigt att minska vindbrus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106969.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.