Hur man tar bort den bakdäck på en Kawasaki Vulcan 750 Motorcykel

Även om inte den största medlemmen i Kawasakis VN-serien av motorcyklar, är Vulcan 750 ett populärt val för åkare som vill ha en väl avrundad och pålitlig cruiser. Lägga till kryssaren tillförlitlighet är en relativt underhållsfri drivaxel, vilket eliminerar behovet av en bakre kedjan. Tyvärr fungerar på samma drivaxel också att förvirra DIY mekanik när det är dags att ta bort bakhjulet för utbyte. Lyckligtvis får hjulet och däcket utanför är enklare än det kan verka. Saker du behöver
Tänger
Hex uttag (10, 14, och 27 mm) katalog hylsnyckel
gummiklubba
träklossar
ventilkärnan Tool Review Bead breaker verktyg
Däck strykjärn
Visa fler instruktioner
1

Koppla från moment bar från bakhjulet. Med hjälp av en tång, räta benen på sprinten på den nedre halvan av den bakre bromstrumman, och sedan dra ut den helt. Skruva loss muttern som håller fast moment bar till bromstrumman, med en 14mm hylsa. Skruva bromsstången s låsmutter, med hjälp av en 10 mm hylsa och dra bromsstången gratis.
2

Ta bort sprinten på vänster sida av bakaxeln, med hjälp av en tång för att räta ut pin ben, sedan dra tappen ur axeln. Lossa den bakre muttern differentialbroms, med hjälp av en 27 mm hylsa fäst till en långskaftad breaker bar.
3

Lyft motorcykeln upprätt och placera den på sin centralstödet. Tryck på bakaxeln ur svängarmen med en gummiklubba och dra ut den från den högra sidan av bakhjulet. Ta bort distanserna belägna mellan svängarmen och den högra sidan av hjulet. Dra ratten till höger om motorcykeln för att frigöra den från axeln drivmekanismen, och sänk den till marken. Ta bort distanserna från den vänstra sidan av hjulet.
4

Placera hjulet på ett par träklossar, med bromstrumman uppåt. Ta ventilspindeln med en kärna verktyg och låta däcket som deflator. Använd en pärla brytare verktyg för att trycka däcket bort från kanterna av hjulet, bryta förseglingen mellan däcket och fälgen.
5

Push däcket ner något för att skapa en klyfta mellan däcket och hjulet. Sätt ett par däck strykjärn i springan, placera ett järn vid klockan 12 och den andra i 2 klockan. Tryck båda däck strykjärn mot mitten av hjulet för att dra en del av däcket från fälgen.
6

Håll första däck järn på plats och släpp 2 järn klockan däck. Flytta den andra däck järn vidare längs däcket. Tryck nedåt igen på däck järn för att dra en annan del av däcket från fälgen. Upprepa tills den övre halvan av däcket har avlägsnats.
7

Lyft hjulet upp och ut på däcket. Skjut ett däck järn under däcket och häng den över kanten av hjulet. Vrid ratten tills däcket järnet är placerad på toppen av hjulet. Stöd hjulet mellan knäna. Dra uppåt däck järn och däcket ska poppa av hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107100.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.