Verktyg för att arbeta på en gammal Harley-Davidson

Att arbeta på en äldre modell Harley-Davidson är en hobby plockas upp av motorcykel entusiaster runt om i USA. Spänningen i att omvandla en vintage Harley-Davidson från en rostig, icke-operativ hunk av metall till en fullt återställd och högpresterande street maskinen håller motiverade hobbyister och resten av motorcykeln kulturen i vördnad. Att ha rätt verktyg för att åstadkomma en ombyggnad eller restaurering av en äldre Harley-Davidson är av största vikt för att få jobbet gjort på rätt sätt. Mutterdragare

Blocknycklar är viktigt att arbeta med äldre Harley-Davidsons. Cyklarna använder en mix av metriska och standard storlekar, men vid tidpunkten för Harley-Davidson delar var strikt USA-tillverkade, var standard det enda mätsystem som används. En komplett uppsättning av Blocknycklar, från ¼ till 1 tum standard, och en metrisk uppsättning 7-36 millimeter skulle vara perfekt.
Skruvmejslar

Skruvdragare är viktiga för avlägsnande av vissa delar på motorcykeln. Båda platthuvade och cross-head skruvmejslar används i alla storlekar. En kryssmejsel används för borttagning av sitsen medan en platt skruvmejsel kan användas för att bända öppna batteriluckan. Skruvdragare används också för att spänna gasvajern eller med någon plast bit på cykeln.
Torx Drivrutiner

Torx bits är stjärnformade drivrutiner som passar på en spärrnyckel. Torx huvudet bultar används på motorcykeln där vibrationer förekommer oftare. Torx huvudet bultar används i hela motorcykeln, från derby locket till remskyddets. En komplett uppsättning av Torx huvudet bitar bör ha storlekar mellan T5 och T55.
Allen Bits

Allen-bultarna är de som används mest på Harley-Davidsons. De används i spegeln montering, cylinderhuvudet och monteringen av styret. De Allen-head uttag ryms på en ½ - eller 3/8-tums spärrnyckel. Allen-head uttag finns i både standard-och metriska, och båda kan krävas för cykel reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107385.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.