Hur man tömma tanken på en Suzuki SV650 bränsleinsprutning

Reparera, byta ut eller underhålla en 2003-2009 Suzuki SV650 bensintank kommer att kräva dig att tömma tanken innehåll. Till skillnad från tidigare SV modeller som använt bränsle ventil och förgasare inställning, de nyare generationen SV650s använda ett bränsle-insprutningssystem som matas med en elektrisk pump. Även om det verkar tömma tanken skulle vara en svår process, kan bränslepumpen användas till din fördel. Ställa tanken för detta tar några minuter, men det mesta av det hårda arbetet kommer att utföras av själva pumpen. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
3-fots längd plastslang
5 gallon gas kan
Wire
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort skruvarna från under framsidan av sadeln, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft sitsen uppåt och bort från bensintanken tills den kan tas bort helt från motorcykeln.
2

Skruva par bultar på framsidan av bensintanken med en 5 mm insexnyckel. Lyft framsidan av tanken upp och stödja den på plats med tanken stödstaven fäst vid motorcykelns ram.
3

Täck bränsleslangen på botten av gastank, nära bas av tanken. Dra slangen av gasen tankens utloppsrör. Placera en 3-fots längd plastslang över utloppsröret och placera den motsatta änden av slangen i en 5 gallon gas kan. Ta staven tank support och sänk försiktigt tanken på motorcykelns ram.
4

Lossa ledningar kontakterna från motorcykelns ECM (Engine Control Module), placerade precis bakom batteriet och mellan förarsadeln skenor . Placera en liten trådlängd i kontakten fäst till gult och svart tråd. Tryck på kabeln till batteriets pluspol, markerad med ett "+"-symbolen för att aktivera bränslepumpen. Pumpen kommer att dränera bränslet i bensintanken i din gas kan.
5

Håll kabeln på plats tills tanken är helt dränerad, indikeras av frånvaron av bränsle som strömmar in i din gasbehållare. Ta bort kabeln från batteriet och ECM: s ledningar kontakt. Anslut kontakten till ECM.
6

Lyft bensintanken och dra plaströr utanför tankens utloppsrör. Anslut bränsleslangen på röret. Sänk tanken på ramen och skruva tankens bultar på plats med en 5 mm insexnyckel. Sätt tillbaka sätet och drar åt sina bultar med en 5 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110551.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.