Hur man byter tändstift i en motorcykel

Motorcykeln uppfanns och blev populär ungefär samtidigt som bilen i början av nittonhundratalet. Praktiskt taget alla motorcyklar, som av 2010, drivs av förbränningsmotorer som drivs med bensin. Denna typ av motor utnyttjar tändstiften att tända förbränningsrummen i motorn. Beroende på hur många cylindrar din motorcykel har, kan du ha mellan en och sex tändstift till förändring. Tändstift kan ändras på bara några minuter med enkla verktyg. Saker du behöver
Brush
butik trasa
tändstiftsnyckel
Tändstift bladmått
Visa fler instruktioner
1

Vänta på motorn svalna helt att undvika att få allvarliga brännskador från heta cylindrar eller avgasrören.
2

Hitta din motorcykel tändstift på toppen av varje cylinder på framsidan av cykeln. Lyft försiktigt upp på basen av tändkabeln där den möter i kontakten tills det snäpper loss och driva det ur vägen. Använd en liten borste eller trasa för att rengöra fenor och omgivningen runt tändstiftet av smuts, grus eller annat skräp så att det inte faller in i cylindern när tändstiftet avlägsnas.
3

Lokalisera din motorcykel verktygslåda och extrahera tändstiftsnyckel. Placera skiftnyckeln över tändstiftet och vänd försiktigt den i en moturs riktning. Ta bort nyckeln när tändstiftet har lossnat. Thread tändstiftet ur hålet för hand och ta bort den från motorn.
4

Kontrollera din motorcykel bruksanvisningen för rätt tändstift gapet, som är avståndet mellan centrum elektrod av pluggen och jordningsband vid basen av kontakten, antingen i millimeter eller tum. Hitta rätt kortplats på ett tändstift bladmått som matchar den korrekta spalten tändstiftet. Sätt in verktyget mellan elektroden och jordningsband av pluggen. Observera att om verktyget passar tätt, är gapet korrekt. Justera gapet genom att böja bandet en aning i den riktning som behövs för att få rätt gap.
5

Thread tändstiftet i hålet i cylindern för hand, är noga med att inte korsa-trä den. Dra fast tändstiftet med tändstiftsnyckel i medurs riktning. Tryck in kontakten tråden tillbaka på toppen av pluggen tills den snäpper på plats.
6

Upprepa steg 2 till 5 om din motorcykel har flera tändstift.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107094.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.