Frågor att ställa när man köper en begagnad cykel

Att köpa en begagnad cykel kan vara enkelt så länge du vet de grundläggande frågor att ställa din säljare. Innan du kontaktar en säljare, se till att cykeln de säljer är den typ som du vill, eftersom det finns många olika cyklar på marknaden speciellt framtagen för en mängd olika aktiviteter från stranden cruising till mountainbike till väg resor. När du har bestämt vilken typ av cykel för att köpa, det är allmänna frågor som du kan be säljaren att se till att du får dina pengar är värt. Varför är du sälja?

Ber om orsaken till försäljningen kommer att ge dig en idé om du ska fullfölja köpet. Om säljaren säger att cykeln inte har använts under en lång tid och måste tas om hand, betyder att du behöver en hel del reparationer och rekonditionering på din bekostnad. Fråga om säljaren är den första ägaren. Om cykeln har någonsin tillhört en tonåring eller äldre barn, är det möjligt att det har varit utsatt för någon ovarsam hantering. Fråga även om cykeln varumärke. Om tillverkaren inte längre i affärer, kan du ha svårt att hitta reservdelar.
Behöver det reservdelar?

Underhåll på en cykel är viktigt. Eftersom stora delar av cykeln är gjorda av metall, behöver det ständigt reparationer och underhåll. De växlar och bromsar måste oljas regelbundet, samt däck och hjul behöver periodiska uppmärksamhet också. När du be säljaren om cykelns underhåll, kommer du få en uppfattning om cykelns kondition.

Reda på var cykeln har lagrats. Cyklar lagras utanför har haft exponering för elementen, vilket kommer att minska livslängden på cykeln.
Får jag Testa Bike?

Eftersom cyklar kommer i en mängd olika former och storlekar, testa det är det bästa sättet att mäta om cykeln är rätt för din build. Justering av motorcykelns sits och styre är oftast de grundläggande lösningar, men du kommer aldrig att kunna kontrollera detta om du inte prova cykeln först. Under provningen kommer du också att kunna avgöra det allmänna tillståndet för cykeln och hur väl den svarar på dina handlingar. Om säljaren är för långt, kan du be måtten på cykeln för att få en uppfattning om hur väl du kommer att kunna passa med cykeln.
Priset är förhandlingsbart?

tveka aldrig att be säljaren om priset är förhandlingsbart när du är redo att göra inköp. När du har bedömt cykelns kondition, uppskatta ett pris som du är villig att betala för det. Om tillståndet på cykeln inte är värt säljarens priset frågar henne om hon är villig att kompromissa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108640.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.