Hur du ändrar Norton Motorcycle Oil

Som en av de mest kända brittiska motorcykeltillverkare, har Norton producerat flera motorcyklar som fortsätter att fånga hjärtan motorcykel entusiaster och samlare över hela världen. Med efterfrågan på vintage motorcyklar växer i snabb takt, äga och underhålla en Norton Commando eller Dominator kan vara en givande upplevelse. Byte av motorns olja, däremot, kan vara en utmaning för första gången Norton ägare. Uppgiften är ganska okomplicerad, men beväpna dig med en Norton verkstadshandbok kan hjälpa dig om eventuella problem du kan stöta på. Saker du behöver
Hylsnyckel och uttag
Oljetråg
Handdukar
Skruvmejslar
bandnyckel
Oljefilter
Tätningsring
Motorolja

Visa fler instruktioner
1

Ta förarsadeln, låsa upp låsen på båda sidor om sätet. Lyft den bakre delen av sitsen uppåt, och dra sätet bakom motorcykeln, ta bort sätet helt från ramen.
2

Dra oljepåfyllningslocket och den integrerade oljestickan från oljetanken . Töm oljetanken med en hylsnyckel för att ta bort avtappningspluggen från botten av oljetanken. Låt oljan rinna ner i ett oljetråg tills flödet av olja har minskat till en tunn rännil. Sätt i avtappningspluggen och dra åt den med en hylsnyckel. Torka bort eventuell kvarvarande olja med en handduk.
3

Tappa av oljan från motorns vevhus och oljetråg, med hjälp av en hylsnyckel för att skruva loss avtappningspluggen på undersidan av motorn. Låt oljan rinna ner i ett oljetråg. Rengör avtappningspluggen magnetiska spets med en handduk innan du installerar plug tillbaka på motorn. Dra åt avtappningspluggen med en hylsnyckel och torka bort eventuell kvarvarande olja med en handduk.
4

Avlägsna och byt oljefiltret, som ligger på höger sida av motorn bakom kickstart spaken . Skruva loss klämman med en skruvmejsel, och använda en rem skiftnyckel för att lossa oljefiltret från motorn. Skruva loss filtret helt för hand, och dra filtret och tätningsring av av motorn och kassera båda. Coat den nya oljefiltret tätningsring med ny olja, och placera den på motorn. Skruva ett nytt oljefilter på motorn för hand tills den sitter mot motorn. Säkra oljefiltret genom att dra åt klämman med en skruvmejsel.
5

Lägg olja i oljetanken, med oljepåfyllningslocket s oljestickan som en mätare för att bestämma tankens oljenivå. Sluta fylla tanken när oljenivån är mellan "H" och "L" på oljestickan. Placera oljepåfyllningslocket på oljetanken, och tryck nedåt tills det är säkert. Starta motorn och låt den gå i fem minuter för att låta oljan cirkulera. Kontrollera oljenivån med mätstickan, oljan bör ligga mellan både "H" och "L" märken. Stoppa motorn.
6

Låt oljan nöja två minuter, och starta motorn igen. Låt motorn gå i ytterligare tre minuter. Stanna motorn och låt den lösa igen för ytterligare två minuter. Kontrollera oljenivån igen, oljenivån ska ligga mellan "H" och "L" på oljestickan. Fyll på oljetanken till toppen av oljenivån vid behov.
7

Montera sadeln. Skjut framför sitsen på ramen. Sänk den bakre delen av sätet till ramen. Fäst sitsen på motorcykeln genom att stänga sitsen spärrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106999.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.