Vilka är specifikationerna för en Harley 1340 Torque?

Harley-Davidson Evolution motor levereras med 1340 kubikcentimeter eller 80 kubiktum och används för att driva Touring, Dyna och Softail serier av cruiser motorcyklar. Vridmomentet som produceras av motorn beroende på vilken cykel den monteras och cykelns typ av bränsle induktion. Motor

Evolution motor 1340-cc cylindervolym har en borrning och slaglängd på 3,5 inches med 4,3 inches, där hålet är diametern på motorns cylinder öppningen, och stroke är den totala sträckan som kolven färdas upp och ner. Komprimeringsgraden är 8,5 till en, där kompressionsförhållandet är förhållandet av volymen mellan kolven och cylinderhuvudet före och efter ett kompressionsslag.

Motorn är en V-twin med de två cylindrarna vid en 45-graders vinkel mot varandra. Det är fyrtaktare, vilket innebär att kolvarna tar fyra slag för att slutföra en motor cykel.
Torque

Vridmoment mäts i fot-pounds i USA och Newton meter i länder som använder det metriska systemet. Vridmomentet från en motor är en roterande kraft kring en axel mätt i foot-pounds. Till exempel, om en kraft på 100 pounds appliceras en fot från en rotationsaxel, skulle det resulterande vridmomentet vara 100 fot-pounds.

Vridmoment är relaterad till hästkrafter, och en hästkraft är faktiskt ekvivalent med 550 fot -pounds per sekund. Vridmoment är också relaterad till arbetet, vilket mäts i foot-pounds också. Dock är vridmomentet skiljer sig från arbetet, eftersom arbetet innefattar förflyttning av ett objekt över avstånd, medan vridmoment verkar på en axel där avståndet är inte nödvändigt.

Vridmoment också ändras med motorns varvtal, vilket är anledningen till det är oftast specificeras vid en viss rpm när den är som högst.
vridmoment 1340-cc Evolution

vridmoment en Evolution 1340-cc motor beror på motorcykeln den monteras. För Dyna-gruppen, är det maximala vridmomentet 79 foot-pounds vid 3500 motorvarv per minut. Vid samma varvtal, ger motorn 76 mul-pounds i Softail grupp av cyklar.

Touring cyklar kan ha antingen induktion förgasare bränsle eller elektronisk Sekventiell Port Fuel Injection (ESPFI). På cyklar med ett frö förgasare systemet producerar Evolution 77 foot-pounds av vridmoment vid 4.000 rpm, och i ESPFI touring cyklar, maximalt vridmoment av 83 foot-pounds utvecklas vid 3.500 rpm.
Metric Torque

motsvarande moment i Newtonmeter är 107 Nm för Dyna-gruppen och 103 Nm för Softail cyklar. De carbureted Touring cyklar producerar 104 Nm och bränsleinsprutning modeller 113 Nm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109006.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.