Felsökning av en Kawasaki 800 Vulcan Classic

Kawasaki avgick slutligen Vulcan 800 Classic 2005 efter att tillverka den i nästan ett decennium. Denna cruising motorcykeln var relativt väl emot, även om den hade lite stil och komfort nackdelar enligt professionella granskare på cykeln ranking webbplats Motorcycle.com. Ändå gjorde granskare notera att cykeln lovade makt och en trevlig resa. Att prestera sitt bästa, Vulcan 800 krävs regelbundna reparationer. För att hjälpa användare på denna uppgift, inklusive Kawasaki flera felsökningstips i sin Vulcan 800 Classic bruksanvisning. Saker du behöver
Bensin (blyfri) katalog tändstiftsnyckel
sandblasteren
Wire-borste och hög flampunkt lösningsmedel
NGK CR7EA eller ND U22ESR-N tändstift
Tändstiftsgap Tool Review 30A säkring
SAE 10W-40 motorolja
1 msk. bakpulver med 1 kopp vatten lösning
separat matning 12-volts batteriladdare
Kylvätska
Visa fler instruktioner
motorproblem
1

Kontrollera nivån på bränsle i bensintanken Om motorn stannar, misständningar eller inte startar. Fyll på med blyfri bensin om tanken är tom.
2

Undersök skick bränsle om bensintanken har adekvata nivåer. Gummy eller vattniga bränsle kan vara förorenad. Ta Vulcan 800 till en mekaniker att ha bränsletanken dräneras. Fyll på med ny bensin.
3

Använd choken och försök att starta motorn om vädret är kallt. Gå vidare till nästa steg om motorn fortfarande inte startar eller körs felaktigt
4

Ta bort tändstiften från Vulcan 800 två cylindrar som sitter under Vulcan förarstolen och främre konsolen:. Dra försiktigt tändhatten från varje, vrida varje tändstift moturs med en tändstiftsnyckel, och lyft försiktigt från varje cylinder.
5

Inspektera elektroderna i varje tändstift. Rengör kol uppbyggd med en sandblästring enhet eller hög flampunkt lösningsmedel och en tråd-borste.
6

Byt tändstift med nya NGK CR7EA eller ND U22ESR-N tändstift om elektroderna på originalet verkar brända, vita och spröda eller spruckna.
7

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd mellan 0,028 och 0,032 inches. Detta gap mäter avståndet inuti kroken i slutet av tändstiftet. För att vidga detta gap, använd en gnista verktyg stiftgapet att dra kroken försiktigt ut till önskad gapet. För att förkorta avståndet, tryck på tändstiftet krok mot ett fast, plant underlag.
8

Starta motorn. Om det fortfarande inte kommer att köra ordentligt, ta Vulcan 800 för reparationer. Addera Startmotor
9

Kontrollera brytaren motorstopp placerad på vänster sida av styret om startmotorn fungerar inte och motorn kommer inte att slå över. Om det är i "OFF" läge, ändra till "ON" för reguljär drift.
10

Kontrollera så kopplingshandtaget dras in och att växellådan växlas till neutralläge.

11

Kontrollera huvudsäkringen som sitter under Vulcan 800 säte nära den bakre däcket. Om anslutningen i mitten av säkringen ser brända eller trasiga, byt ut den mot en 30A säkring.
12

Kontrollera batteriet, som sitter under Vulcan 800 säte. Lossa batteriets fäste bultarna med en skiftnyckel och ta bort batteriet fästet. Ta bort batterikablarna, att först koppla loss kabeln från minuspolen och sedan den positiva. Lyft försiktigt ut batteriet ur sitt fodral.
13

Rengör eventuell korrosion från batteripolerna med en tråd-borste. Rengör eventuella rester med en lösning av 1 msk. bakpulver blandat med 1 kopp vatten.
14

ladda batteriet till 12 volt innan ominstallation med en separat driven laddare.
15

tillbaka batteriet, ansluter leder till den positiva polen först och ledningen till den negativa kabeln sekund. Sätt ett tunt lager fett på toppen av batteripolen för att förhindra korrosion och installera fästet och sits.
16

startmotorn. Ta Vulcan 800 för reparationer, om motorn fortfarande går över långsamt.
Överhettas
17

inte tomgång eller arbeta vid extremt låga hastigheter för långa tidsperioder, eftersom detta kan orsaka att motorn överhettas.
18

Kontrollera nivåer olja i motorn genom att ta bort locket och oljestickan från olja filler, som ligger på nedre vänstra sidan av Vulcan 800. Torka av oljestickan med en trasa, returnera den till oljepåfyllningen och ta bort det en gång till. Motorolja nivåer bör vara mellan "H" och "L" på oljestickan. Om inte, fyll på med SAE 10W-40 motorolja.
19

Kolla kylvätska nivåer i reservtank genom att placera ut Vulcan 800 på en plan yta och observera synliga nivån i tanken är genomskinliga slangen. Nivåer bör vara mellan de två märkena på sidan av slangen. Fyll på med en lösning av destillerat vatten och frostskyddsmedel Om kylvätska nivåerna är under den lägsta markeringen.
20

Starta motorn och ta Vulcan 800 för inspektion om det fortsätter att överhettas.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110338.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.