Så ändrar hydraulisk koppling olja i en motorcykel

En motorcykel hydrauliska kopplingen arbetar på ett liknande sätt som dess hydrauliska bromssystemet, överföra den energi som skapas från att dra in kopplingshandtaget genom trycksatt vätska för att manövrera kopplingen mekanismen. Denna vätska, precis som i bromssystemet kan brytas ned och absorbera vatten under lång tid, minskar vätskan effektivitet. Lämnas därhän, kommer den förorenade vätskan skada cylindern koppling master och göra hela systemet obrukbart. Ändra vätskan regelbundet är en relativt enkel uppgift som kommer att se till att din motorcykel är trafiksäkra. Saker du behöver
Clear plastslang container
Catch
10 mm nyckel
bromsvätska
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Leta luftningsskruven på kopplingens slavcylinder på motorn. Luftningsskruven kommer att ha en liten gummi mössa över nippeln. Dra av locket av luftningsskruven och glida en längd klar plastslang över bröstvårtan. Placera den andra änden av slangen i en behållare för att fånga den dränerande fluiden.
2

Skruva av locket från kopplingen huvudcylindern s fluidbehållaren på vänster handtag. Dra försiktigt den inre membranet ut ur behållaren och ställ den åt sidan. Top reservoaren av med färsk bromsvätska. Addera 3

Skruva kopplingscylindern s luftskruv ett kvarts varv med en 10 mm nyckel. Dra i kopplingshandtaget in helt och håller den på plats. En liten mängd vätska bör utvisas ur kopplingscylindern i plaströr. Dra åt luftningsskruven med 10 mm nyckel. Släpp kopplingshandtaget.
4

Upprepa Steg 3, vid behov, tills vätskan i slangen blir klar och inte har några luftbubblor fastnar i det. Kontrollera koppling huvudcylinder är reservoar ofta, toppade vätskan bort, vid behov, för att förhindra att luftbubblor bildas.
5

Dra åt luftningsskruven med en 10 mm nyckel när vätskan är klar och fri från luftbubblor. Dra slangen bort av bleeder bröstvårtan och torka det rent med en trasa eller handduk. Skjut gummiproppen på plats över bleeder bröstvårtan.
6

Toppa med koppling huvudcylinder är reservoar. Knacka försiktigt på sidorna av behållaren och huvudcylindern för att få bort eventuella luftbubblor i aggregatet. Torka behållaren är membranet rent med en trasa eller handduk och sätt in den i behållaren. Byt behållarens lock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107068.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.