Hur du ändrar motorcykeldäck på en KLR 650

Kawasaki KLR 650 ger tillräckligt med kraft för att överleva de flesta mindre dubbla sportmotorcyklar. Med den unika uppsättning av miljöer som KLR 650 utsätts för, måste ett lämpligt däck kunna klara de hastigheter reste på asfalterade vägar och samtidigt ge tillräckligt grepp om smuts och grus. Slutresultatet av ridning på endera ytan minskar däckens livslängd på grund av slitage. Saker du behöver
Tänger
Breaker bar
Wrench in
Motorcykel stativ
gummiklubba
Träklossar
ventilkärnan Tool Review Däck strykjärn
Tryckluftskompressor
Visa fler instruktioner
bakdäck
1

Ta bort sprinten från bakaxeln. Använd tång för att räta ut stift ben och dra tappen ur axeln. Lossa bakaxeln muttern med en breaker bar, ta inte bort muttern vid denna tidpunkt. Lossa par muttrar på båda kedjespännarna med en skiftnyckel.
2

Lyft den bakre delen av motorcykeln från marken med hjälp av en motorcykel stativ. Skjut bakhjulet framåt för att lossa kedjan. Dra kedjan bort av bakdrev.
3

Ta bakaxeln muttern helt. Knacka axeln ur svingen med en gummihammare.
4

Sänk hjulet till marken och dra ut distanserna och brickorna från båda sidor av hjulet.

Däck Hjul
5

Lossa och ta bort den främre bromsok s bultar med en breaker bar. Skjut tjocklek bort av framgaffeln och hjulets bromsrotorn. Häng bromsoket från framgaffeln eller ramen med ett bungee rep. Lossa framaxeln mutter med en breaker bar, men ta inte bort den vid denna tidpunkt.
6

Lyft upp framhjulet från marken med en motorcykel stativ. Skruva framaxeln muttern och knacka ut axeln på framgaffeln med en gummihammare.
7

Sänk hjulet till marken och ta bort eventuella distanser eller brickor.

Utbyte av däck
8

Lay hjulet, rotor upp, på ett par träklossar. Använda en kärna verktyg, ta bort kärnan ventilskaftet och låta röret tömma. Tryck däcket nedåt och bort från kanten av hjulet för att skapa en lucka.
9

Sätt ett däck järn i springan och tryck ner den ordentligt för att sträcka ut en del av däcket över kanten på hjulet. Håll däck järn på plats och sätt en andra däck järn mellan däck och fälg. Tryck ner igen för att sträcka ut en annan del av däcket över hjulet.
10

Ta den andra däck järn och placera den längre ner hjulet och tryck ned. Fortsätta att arbeta över däcket tills hela övre kanten av däcket har avlägsnats.
11

Dra innerslangen ur däcket och dra den återstående kanten på däcket till den övre kanten av hjulet. Stå upp däcket på sin sida och glida ett däck järn genom centrum av hjulet överkant och under den återstående kanten på däcket.
12

Hook spetsen av däck järn över ytterkanten av hjulet. Håll hjulet mellan knäna och dra däck järn uppåt för att smälla återstående kanten på däcket bort av fälgen.
13

Lägg hjulet på sin sida på din träklossar. Haka den nedre kanten av det nya däcket över den övre kanten av hjulet. Tryck bestämt nedåt på däcket för att tvinga den nedre kanten på fälgen.
14

Installera kärnan ventilskaftet i röret. Pumpa röret tillräckligt för röret att hålla sin form och skjut in det delvis monterade däcket. Rikta in ventilspindeln med hålet i hjulets fälg och driva igenom. Tryck däcket nedåt för att få den återstående kanten på däcket närmare hjulets överkant.
15

Montera den återstående kanten på däcket med ett däck järn, hooking däcket järn spets mellan däcket och kanten av hjulet och bända på fälgen. Arbetet runt hjulet tills däcket sitter ordentligt. Pumpa röret till 40 pounds per square inch för att ställa in däckets vulst, som anges med två distinkta pops. Töm röret helt. Blåsa upp röret till önskad däcktryck.
16

tillbaka hjulet på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107005.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.