Counter Styrning & Gyro Effekt

Åka motorcykel kräver att lära sig ett helt nytt kompetens. Till exempel måste nya ryttare behärska friktionen zonen, ett område med kopplingen resor där kopplingen är delvis engagerad och möjliggör exakt kontroll av makt leverans till bakhjulet under en mjuk start från en punkt. Snabbare, växling och bromsning alla kräver att ryttaren att samordna fot och hand rörelser för att styra motorcykeln. För att göra motorcykeln gå i önskad riktning, måste en ryttare lära sig att kontra styra. Detta är bakvända för många människor. Grunderna i Counter Styrning

att ändra riktning medan ridning en motorcykel vid hastigheter över 12 km /h, måste en ryttare anställa counter-styrning. Några nya ryttare har svårt med denna teknik. Denna svårighet ofta härstammar från namnet på själva tekniken och från vissa instruktörer som förklarar det som att vrida på styret i motsatt riktning för önskad tur.

Push eller tryck styrning kan vara en mer korrekt beskrivning av denna teknik . För att göra en motorcykel tur skjuter ryttaren eller pressar nedåt eller framåt på handtaget i riktning svängen. Detta kommer att leda till att framhjulet att initialt peka i motsatt riktning av svängen, och det är där termen counter-styrning ursprung. Genom att trycka på handtaget motorcykeln börjar luta. För att stänga, eller magert, till vänster ryttaren skjuter på vänster handtag. För att stänga, eller magert, till höger ryttaren skjuter på högra handtaget. Ju hårdare ryttaren skjuter mer dramatiskt motorcykeln lutar och skarpare svängen.
Gyro Effect

spinning av framdäcket på en motorcykel (i hastigheter över 12 mph eller så) har samma effekt som spinning av ett gyroskop. Kraften från den snurrande däcket gör hela motorcykeln hålla sig upprätt och stabilt. Genom counter-styra motorcykeln, är ryttaren utövar våld mot gyro effekt och orsakar cykeln för att tillfälligt luta. När ryttaren släpper trycket på handtaget gyrot effekten av spinning framdäcket kommer leda till att motorcykeln återgå till en upprätt position. En annan konsekvens av gyrot effekten är att den snabbare motorcykeln färdas, desto mer ansträngning som krävs för att initiera svängar. Detta kan vara ganska enerverande första gången du tar en kurva vid 100 mph på en racerbana.
Långsam, Look, Tryck och rulla
p Det är mer att effektivt och säkert vända en motorcykel än att bara utöva påtryckningar på handtagen. Den Motorcycle Safety Foundation rekommenderar att använda en process i fyra steg för att styra en motorcykel genom en sväng eller kurva. Sakta motorcykeln innan svängen genom att rulla på gasen, bromsar, nedväxling, eller någon kombination av de tre. Titta igenom sväng till där du vill att motorcykeln att gå. Tryck på handtaget i riktning svängen. Roll på gasen för att bibehålla hastigheten och öka gyro effekten av motorcykeln.
Effekten av Riva och Trail

rake och spår av en motorcykel ha en inverkan på hanteringen av en motorcykel. Rake är den vinkel framgafflar, vanligen uttryckt som grader gafflarna från vertikalt. Trail är avståndet från framaxeln vertikala positionen på marken till den punkt där vinkeln på gafflarna skulle skära marken. Trail är uttryckt i inches. Ju större kratta ytterligare framhjulet är från ramen och mer stabil en motorcykel blir samtidigt gå i en rak linje.

Ju mindre kratta närmare framhjulet är att ramen och mer svars en motorcykel kommer att vara i svarvning. Det är därför cruiser och touring motorcyklar i allmänhet har större spånvinklar än vad sportbikes, som är utformade för att vara mer lyhörda i kurvor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111266.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.