Felsökning av en Kawasaki Prairie 650

Även senare versioner av Kawasakis Prairie ATV fortfarande fanns tillgängliga i januari 2011, var en mer kraftfull 650cc version av quad endast släpptes 2002 och 2003. Väl emot av professionella granskare på ranking webbplats ATV Rider Online, det 650cc versionen utförs bäst på gräsbevuxna spår och branta stigar. För att garantera optimal prestanda, uppmuntrade Kawasaki ägare att utföra regelbundna optimeringar och mindre reparationer på prärien 650. Felsökningstips ingick i Prairie handbok för att vägleda ägare genom denna process. Saker du behöver
30A säkring
Standard Solution skiftnyckel
av 1 msk. bakpulver, pluggar 1 dl vatten
12 volts batteriladdare
Blyfri bensin
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review NGK CR7E eller DENSO U22ESR-N gnista
12 volt, 12 amperetimmar batteri
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
Startmotor
1

Använd den elektriska startmotorn. Om motorn inte startar över, finns det sannolikt något fel på startmotorn.
2

Kontrollera att motorns stoppknapp, som ligger längst ner i vänster handtag, vrids till "RUN . " Annars kan startmotorn fungerar inte.
3

bort och inspektera huvudsäkring som sitter under Prairie 650 säte. Om anslutningen i centrum av säkringen är bruten, har säkringen misslyckats. Ersätt den med en ny 30A säkring.
4

använda startmotorn igen. Om startmotorn fortfarande inte fungerar, ta bort och inspektera batteriet, också under Prairie 650 säte. Ta bort den genom att lossa batteri-hållaren bultar med en skiftnyckel. Sedan kopplar du bort kabeln från den negativa (-) terminal, följt av kabeln till den positiva (+) en. Slutligen, lyft ut batteriet ur sitt fodral utan att luta den.
5

Rengör batteriets anslutningar med en lösning av bakpulver och vatten om de är smutsiga eller smutsiga.
6

Dra batteriets kontakter med en skiftnyckel om de är lösa.
7

Ladda batteriet till 12,8 volt med en separat driven batteriladdare.
8

tillbaka batteriet. Den här gången, anslut kabeln till den positiva polen först och minuspolen sekund. Sätt tillbaka batterihållaren och sätet.
9

använda startmotorn. Ta Prairie 650 till en Kawasaki återförsäljare om det fortfarande inte går att slå över, eftersom detta är en indikation på att större reparationer kan bli nödvändiga.
Motorproblem
10

Kontrollera bränsle nivåer först om motorn kommer att vända, men startar inte, misständningar eller bås.
11

Fyll bensintanken med blyfri bensin om den är tom, och starta om motorn.

12

Öppna bränsletanken och kontrollera skicket av bränslet om tanken redan innehåller tillräckligt med bensin. Om det är gummy eller vattniga, ta Prairie 650 till butiken för att få bränsletanken dräneras, eftersom detta är en indikation på bränsle kontaminering. Fyll på med färskt bränsle.
13

Inspektera Prairie 650 s två tändstift, som ligger i quad främre och bakre cylindrarna. Den främre cylindern är placerad intill den främre vänstra däcket, medan den bakre cylindern är placerad på höger sida av quad mellan de båda däcken. Ta bort varje tändstift genom att lossa tändhatten
14

. Använda en tändstiftsnyckel, rotera varje plugg moturs tills det är löst. Försiktigt dra den från cylindern.
15

Undersök elektrod-änden av varje tändstift. Om det är bränt, spröd eller sprucken, byt ut originalet mot en ny NGK CR7E eller DENSO U22ESR-N plugg.
16

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd mellan 0,7 och 0,8 mm (0,028 och 0,032 inches ). Denna klyfta är mätning av utrymmet mellan kroken vid en ände av tändstiftet. För att förkorta avståndet, tryck försiktigt tändstiftet mot ett fast underlag. För att göra det större, använd en gnista verktyg stiftgapet att dra kroken ut bredare.
17

tillbaka varje tändstift genom att vrida dem medurs med en tändstiftsnyckel i varje cylinder. Återgå locken tändstift.
18

använda startmotorn. Om motorn fortsätter att misslyckas eller har problem, ta Prairie 650 till butiken.
Överhettning
19

Övervaka tomgångskörning och låg hastighet körning om Prairie 650 är överhettad, kan för mycket tid i endera staten orsaka quad överhettas.
20

Se till att du bara använder NGK CR7E eller DENSO U22ESR-N tändstift, som föreskrivs av Kawasaki.

21

Kontrollera nivåer olja i motorn genom att ta bort oljepåfyllningslocket, torka av oljestickan med en trasa, återinförde oljestickan och ta bort det en gång till. Motoroljan ska göra ett märke mellan de två fästingar på oljestickan. Om inte, fyll på med SAE 10W-40 tills nivåer olja i motorn är mellan dessa märken.
22

Kontrollera kylvätskans nivå i reservtank, som ligger mellan Prairie 650 s däck på sin vänstra sida. Kylvätska bör nå "F" linje på den sida av den transparenta tanken. Om inte, fyll på med ny kylvätska. Kawasaki rekommenderar en blandning av en del vatten, en del permanent-typ kylvätska.
23

Starta motorn och ta Prairie 650 till butiken om det fortfarande överhettad.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110389.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.