Hur Dra Cam Chain på en Honda motorcykel

Kammen kedja eller kamkedjan på en Honda motorcykel fungerar genom korrekt underlätta vevaxeln eller kolven enligt insug och avgas. Felaktig timing är ofta ett resultat av avgasventilerna kolliderar med kolven och böjning. I denna situation, får du ingen komprimering alls. Ytterligare problem som följer av en dåligt fungerande cam kedja bryts spännare och skadade cylindrar till följd av kedjan att vara alltför lös. Saker du behöver
Ägarens eller reparationshandbok för din Honda motorcykel
Metric Hylsnyckelsats
Bladmått
Liten platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Konsultera din eller reparationshandbok för att avgöra vilken typ av spännare din Honda motorcykel har. Icke-justerbar kam spännare kräver komplett kedja ersättare. Justerbar spännare, å andra sidan, kan skärpas.
2

Ta bort skruvarna på vevhuslock använder socket set. Dra bort locket. Leta reda på "T" märke på din svänghjulet och korrelera indexmärket på vevhuset eller statorn. Addera 3

Ta bort fjädern som ligger på botten av justeraren axeln. Ställ in justeringsskruven axeln till sitt lösaste läge och använda sockets för att låsa den på plats med nypa bolt.
4

Vrid vevaxeln svänghjulet så kolven sitter på toppen av slaget att flytta slack från kedjan till justeraren.
5

Lossa bulten skaderegleraren nypa med uttag och vrid kamaxelns lober ner så de liknar en uppochnervänd "V." Kontrollera att de två ventilerna är stängda och det finns tillräckligt med utrymme mellan vipparmarna och ventilspindlarna att de kan röra sig fritt. Kontrollera frigång med bladmått, Hondas kräver .002 inches mellan stjälkarna och ventiler.
6

Leta efter antingen en rund punch märke eller en horisontell markering över kamdrev som ställer upp med toppdel av ventilkåpan. Put körnslag vid klockan 12.
7

Lokalisera skruven sitter mellan de två spännare bultarna. Dra åt eller lossa denna skruv med platt skruvmejsel för att lägga spänning till kammen kedjan. Vänd din motor två gånger med svänghjulet. Undersök kamdrev och se till att den sitter i sitt ursprungliga läge. Om så inte är fallet, ta bort kedjan, återställa den och kolla upp det igen.
8

Dra åt nypa bulten med uttag och se till kedjesträckartappen ligger i linje med fjäderspännare. Fäst låsmuttern med socket set.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108116.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.