Hur man balanserar en eker Motorcykel Wheel

Motorcykel hjul är ganska välbalanserad med designen, men tillägg av ett däck skapar ofta en tung punkt som kan orsaka vibrationer på vägen. I de flesta fall är en liten ledning vikt placerad längs centrumlinjen i hjulets fälg, mittemot av däckets tunga punkten, att balansera hjulet. Den typ av en ekerhjul gör det svårt att använda en fälg-monterad vikt och kräver användning av en speciell hjulvikt som sveper runt ekrarna. Medan de flesta mc-butiker använder speciella maskiner för att balansera hjul, kan du balansera hjulen direkt på motorcykeln med grundläggande verktyg. Saker du behöver
Motorcykel jack eller centrum står
Hylsnyckel och uttag
Blocknyckelsats
Krita
Spoke-typ hjulvikter
Hjulvikten tänger
Show Mer Instruktioner
1

Lyft motorcykelns hjul från marken, med hjälp av en motorcykel domkraft eller centralstödet, om sådan finns.
2

skruva isär hjulets bromsok, med en hylsnyckel, för att tillåta hjulet att snurra fritt. Lossa muttern bromsjusteringsanordning med en kombination skiftnyckel, om du arbetar på en motorcykel utrustad med trumma-typ bromsar.
3

Snurra hjulet sakta i sin rotationsriktning för hand. Låt hjulet för att komma till ett fullständigt stopp på egen hand. Märk däcksidan vid toppen av hjulet direkt ovanför axeln med krita. Detta märke används för att identifiera den lättaste platsen på däcket. Snurra hjulet igen och låt det sluta på egen hand
4

. Den krita-markerade punkten bör vara på toppen av hjulet. Gör en andra markering och åter snurra hjulet, om kritmärket inte stämmer med den övre delen av hjulet.
5

Sätt en 30 g talade-typ hjulvikt över närmaste talade närheten krita märket. Inte dra vikten mot talade vid denna tid.
6

Vrid ratten tills hjulet vikt är på en 3 klockan, släpp ratten. Helst ska hjulet roterar inte om den är balanserad. Ta bort vikten och ersätta den med en 20 g hjulvikt, om vikten roterar mot botten av hjulet. Alternativt, lägg till en 10 g hjulvikt till talade om vikten roterar tillbaka till toppen av hjulet.
7

Vrid ratten tills hjulet vikt är i ett läge klockan 9. Byt hjulvikt med en 10 g hjulvikt, om vikten roterar mot botten av hjulet.
8

Crimp hjulet vikt runt hjulets talade, med en tång hjulvikt, när hjulet kommer roterar inte på egen hand.
9

tillbaka hjulets bromsok, med hjälp av en hylsnyckel, eller dra åt muttern bromsjusteringsanordning med en kombination skiftnyckel.
10

bort motorcykel från uttaget eller centralstödet, sedan sänka den på sin cykelställ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111207.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.