Hur du kan maximera hjälm Säkerhet

Motorcykel hjälm säkerhet är en viktig fråga för motorcyklister, det är så viktigt att många stater har infört obligatoriska hjälmlagar att minska antalet förebyggas skallskador och dödsfall lidit i motorcykelolyckor. För att säkerställa att din hjälm ger tillräckligt skydd om du skulle råka ut för en olycka, är här vad du kan göra för att maximera säkerheten hjälm och bevara livet på din hjälm. Instruktioner
1

Köp inte används. Att köpa en begagnad hjälm kan äventyra säkerheten hjälm i ett antal olika sätt. Först kommer du vet inte om det har varit i en tidigare olycka. Om det finns, är chansen att det cushiony polystyrenskikt inuti som är utformad för att absorbera stötar av en inverkan redan har komprimerats. Detta kommer att göra det värdelöst att skydda dig i en olycka. Dessutom, kan ålder och exponering för vissa delar göra polystyren förlorar sin elasticitet och blir sprött, minska mängden skydd den erbjuder.
2

säkerställa korrekt passform. För att garantera maximal säkerhet hjälm, är en riktig passning viktigt. Om hjälmen är för lös, kan det skifta eller halka, lämnar dig sårbar för skador. Om den är för liten eller för hårt, kan det lämna områden på huvudet och exponerad nacke.
3

Undvik överdriven exponering för solen. Om du kör en motorcykel, är chansen ganska stor att hjälmen utsätts för solljus. Men, kan du förlänga livslängden på din hjälm och maximera säkerheten hjälm med parkering i skuggan och lagring hjälmen i solen när den inte används. Sunlight skadestånd polystyren, vilket gör att bära och blir sköra med tiden.
4

Undvik överdriven exponering för rökgaser och andra kemikalier. Gas ångor är särskilt skadliga för polystyren. Undvik att hänga hjälmen nära bensintanken. För att maximera säkerheten hjälm, också undvika att förvara den i ett garage eller annat område där det kommer regelbundet utsätts för koncentrerade rökgaser och utsläpp.
5

Undvik spetsiga eller vassa föremål. Det verkar självklart, men se till att du inte hänger hjälmen på spetsiga krokar eller antenner som kan tränga igenom det inre polystyrenskikt.
6

kanske viktigaste hjälm säkerhet steg är att byta ut din hjälm varje par år. Även om du tar alla möjliga steg för att förlänga livslängden på hjälmen, det inre polystyrenskikt kommer spröda med åldern, vilket ger dig mindre skydd ju äldre den blir. Kontrollera också att du byter din hjälm om du mot förmodan skulle få i en olycka.

Med dessa åtgärder kommer att minimera dina kostnader genom att hålla hjälmen i god form så länge som möjligt, och kommer att ge dig den bästa möjliga skydd mot huvudskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106281.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.