Hur hitta nyckeltal Motorcykel Gear

Motorcykel sändningar är konstant mesh sändningar. Växeln kluster är monterade på parallella axlar i växellådshuset. Den shifter mekanismen glider dessa kluster längs skaftet, och bestämmer utväxlingsförhållande som används vid den tidpunkten. Energiflöden in i växellådan på drivaxeln. Drivaxeln gear kluster är antingen splines eller envisa till huvudaxeln. De huvudaxelskugghjul ingrepp i de överföringsaxelskugghjulet kluster och överför kraft till mellanaxeln. Mellanaxeln levererar ström på nuvarande utväxling på drivhjulet /remskiva, vilket i sin tur roterar bakhjulet. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Catch pan
Visa fler instruktioner
1

Shift transmissionen till första växeln. Avlägsna växelstången från toppen av växlingsmekanismen. Avlägsna växlingsmekanismen monteringsbultarna från växelhuset och lyft mekanismen av av transmissionen. Ta bort pluggen överföring drain och fullständigt dränera transmissionsolja i dropplådan.
2

Lossa bakaxeln och lossa axel justerare att slacka kedjan /remmen. Slip kedjan /remmen från transmissionen drivhjul /remskiva. Ta bort transmissionskåpan drivkedjehjulet /remskiva från transmissionens utgående axel.
3

unbolt transmissionsaxeln plattan på den sida av transmissionen. Skjut försiktigt in axlar och kugghjul fria från växellådan. Notera kugghjulen på huvudaxeln och mellanaxeln som för närvarande är engagerade. Räkna tänderna på det drivna kugghjulet på mellanaxeln. Räkna tänderna på drevet på huvudaxeln. Dividera den drivna numret av driv numret. Detta är ditt första växel.
4

Flytta växelreglaget mekanismen genom neutral i andra växeln. Flytta växelreglaget gafflarna på kugghjulet kluster för att efterlikna shifter rörelse. Identifiera de redskap som nu är engagerade. Räkna tänderna på dem och dela den drivna numret av driv numret. Detta är din andra växeln. Upprepa denna process för de återstående redskap.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106644.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.