Hur byta olja på en 2004 Yamaha V-Star 650 Motorcykel

Olja är livsnerven i din 2004 Yamaha V-Star 650 och tjänar till att kyla och smörja de olika rörliga delarna inom motorcykelns motor. Tyvärr har oljan en kort användbar livslängd och snabbt börjar förlora sina goda egenskaper som de miles stapla på. På ett minimum, ändra din V-Star olja varje 4000 miles eller en gång per år för att undvika onödigt slitage. Uppgiften tar mindre än en timme att slutföra och kan utföras av de flesta V-Star ägare med lite svårigheter. Saker du behöver
Motorcykel stativ
17 mm socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Tömningspropp packning
Momentnyckel
5 mm insexnyckel socket
Oljefilter elementet
Funnel
3 liter 10W30 SAE motorolja
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Placera din V-Star 650 på en motorcykel stativ för att hålla den i upprätt läge. Motorcykeln måste vara helt vertikalt för att säkerställa en fullständig olja avlopp.
2

Skruva bort oljeavtappningspluggen från vänster sida av motorn, placerad under vänster vevhuslock, och tappa ur oljan i en olja panorera. Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av motorns vänstra vevhuslock för hand för att påskynda tömning processen.
3

Rengör avtappningspluggen med en butik handduk, och sedan byta ut sin packning med en ny packning. Skruva bort avtappningspluggen i motorn och dra den till 31 foot-pounds med din 17 mm hylsa och en momentnyckel.
4

Skruva ur skruvarna från runt olja-filter locket på motorns högra vevhuset lock, med hjälp av en 5 mm insexnyckel uttag och en hylsnyckel. Dra bort luckan från motorn och sedan dra ut elementet oljefiltret. Placera ett nytt inslag oljefiltret i motorn och sätt tillbaka locket. Dra åt oljefiltret kåpans skruvar till 7,2 foot-pounds med 5 mm insexnyckel socket och en momentnyckel.
5

Placera en tratt i vänstra vevhuslock s påfyllningsröret. Häll 2,7 liter 10W30 SAE motorolja i motorn, och sedan ta bort tratten. Skruva fast tanklocket på plats för hand.
6

Torka bort utspilld olja från botten av motorn och båda vevhuset täcker. Sänk motorcykeln på sidostödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110938.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.