Hur man testar förslutna batterier för en Scooter

Slutna batterier erbjuder en enkel att använda och underhållsfri fördel över vanliga blybatterier (SLA) batterier, vilket gör dem idealiska för användning på en mindre skoter. De har dock förlora sin laddning över tiden. Detta gäller särskilt när det handlar om korta avstånd mest skotrar resor. Regelbundna korta jaunts kan lätt beskatta batteriet, förneka det den tid som behövs för att ladda batterierna på vägen. Testa batteriet med en multimeter ofta kan ge en tydlig bild av sin hälsa, så att du kan ladda batteriet innan det kan laddas ur helt. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Startnyckel
Multimeter
Automatisk batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva brädan batterilucka eller öppna sätet, med tändningsnyckeln, för att komma åt batteriet.
2

Vrid multimetern på och välj den lägsta likström (DC) skalan finns, använder mätarens ratten. Addera 3

Touch multimetern röda positiva sond till batteriets pluspol.
4

Touch multimetern svarta negativa sond till batteriets minuspol.

5

Ta del av spänningen som anges på multimeter skärm, som ska visa minst 13,0 volt DC. Ta multimetern sonder från batteriet.
6

Anslut batteriet till en automatisk batteriladdare om batteriets spänning är lägre än 13,0 volt DC. Placera laddaren röda ledningen på batteriets pluspol, och den svarta kabeln på minuspolen. Koppla ur batteriet med den omvända metoden för anslutning.
7

omprov batteriet med en multimeter. Byt ut batteriet om dess spänning är fortfarande under 13,0 volt DC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107879.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.