Hur man tar en begagnad cykel som inte kör

Oavsett om du är en erfaren ryttare eller en nykomling till sporten, köpa en begagnad motorcykel är ett bra sätt att få på vägen. Däremot kan en snabb sökning via din lokala platsannonser ger några fynd listade som "non-running" eller helt enkelt "inte köra." Dessa är ofta smuts cyklar eller äldre motorcyklar som har sett bättre dagar. Om priset är rätt och du inte har något emot en utmaning, kan många av dessa cyklar göras väg-värdig med en del arbete. Så, vad gör du leta efter i en icke-fungerande motorcykel? Saker du behöver
kompressionsmätare
Visa fler instruktioner
1

Forskning motorcykeln innan mötet med ägaren. Ange år märke och modell i en sökmotor på Internet för att få information om cykeln, inklusive eventuella problem som viss modell kan ha inför i det förflutna. Om du inte kan hitta någon information om just den typen, kan det vara en sällsynt motorcykel. Detta innebär att delar kommer att vara svårt att hitta, om inte omöjligt. Såvida du inte är en dedikerad konservator, lämna dessa typer av motorcyklar ensam.
2

Titta på det allmänna tillståndet för motorcykeln, specifikt leta efter saknade komponenter, synliga korrosion och tecken på skador. Äldre motorcyklar kommer att ha några tecken på slitage, eller har trasiga eller saknade delar. Undvik motorcykel som saknas väsentliga komponenter, såsom motorhuvar, topplock, förgasare, eller gafflar och hjul.
3

Öppna bränsletanken och titta inuti efter tecken på rost och korrosion . Om insidan av tanken är kraftigt korroderat kommer förgasarna fyllas med korrosion samt. Inspektera skicket på förgasarna, letar efter tecken på läckage och uppenbar skada. Ta en titt på luftfiltret, några revor eller tårar kunde ha tillåtit smuts in i motorn, vilket orsakar inre skador som kan bli kostsamt att reparera
4

Inspektera elsystem tillstånd.. Om möjligt, slå på tändningen och kontrollera att alla lampor fungerar. Inspektera ledningarna för sprickor och brott som kan förhindra att systemet fungerar. Varningsskyltar inkluderar klippa, skadade eller brända kablar.
5

Fråga ägaren om motorn kärvar eller låsas upp från inre skador eller slitage. Om motorn inte beslagtas, slå på tändningen och försöker starta motorn. Om det blir över, det finns en chans att cykeln kan föras tillbaka till livet. Ta bort ett tändstift och skruva kompressionsmätare i dess ställe. Starta motorn och observera graden av kompression som visas på mätaren. En motor bör ha minst 125 pounds per kvadrattum av komprimering. Allt annat kommer att kräva en ombyggnad av motorn och bör undvikas av den genomsnittlige köparen.
6

Testa suspension för bindning genom att trycka ner framgafflar och bakdämpare. Leta efter läckage och korrosion på gaffelbenen. Kontrollera också att hjulens ekrar är närvarande och inte bruten. Undvik en motorcykel med saknad, böjda eller brutna ekrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106067.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.