Hur du ändrar Hastighetsmätare kabel på en 1990 Honda VFR750F

En trasig hastighetsmätare kabel kan orsaka en hel del problem medan ridning din 1990 Honda VFR750F. Utan förmågan att noggrant mäta din körhastigheten, kan andra bilister köra dig av vägen eller du kanske få uppmärksamhet av brottsbekämpningen. Byta en VFR750F hastighetsmätare kabel, kräver dock viss teknisk fallenhet, eftersom motorcykelns kåpor och strålkastare måste avlägsnas för att komma åt kabeln. Om du inte är säker på din förmåga att utföra detta arbete, kanske du vill söka hjälp av en kvalificerad Honda tekniker istället. Saker du behöver
Startnyckel
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel
Metric Hylsnyckelsats
Insexnyckelsats
ersätter hastighetsmätare kabel
Visa fler instruktioner

1

Välj en plan, slät arbetsyta och parkera motorcykeln på centralstödet. Sätt i tändningsnyckeln i sätet låsmekanismen och vrida den medurs. Tryck ner spaken sätet utsläpp och dra sätet bakom motorcykeln för att ta bort det.
2

Ta bort de mittersta kåporna från motorcykeln. Leta snabbkopplingen skruvarna som förbinder mitten kåpan till den undre kåpan och vrid skruvarna motsols ett kvarts varv med en stjärnskruvmejsel. Dra snabbfästen skruvar ur kåpan. Lokalisera enda skruv på kåpan: s inre ytan på framsidan av motorcykeln. Ta bort skruven helt med en stjärnskruvmejsel. Dra mitten kåpan nedåt och bort från den övre kåpan. Upprepa på den återstående mitten spackling.
3

bort den övre kåpan från motorcykeln. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, ta bort skruvarna från de inre spackling panelerna och dra panelerna bort. Ta bort backspeglar, med hjälp av en 6 mm uttag för att ta bort båda bultarna från varje spegel. Dra spegeln och dess fästplatta ur den övre kåpan. Ta bort skydden formkroppsskalens vistelse från den övre kåpan, med en stjärnskruvmejsel för att ta bort varje lockets bultar. Ta uttaget bulten på båda sidor av den övre kåpan med en 10 mm insexnyckel. Dra den övre kåpan framåt och dra ut strålkastaren och blinkers kontakter från motorcykelns ledningsnät.
4

Leta hastighetsmätaren kabeln på baksidan av mätaren montering och skruva den med en tång. Följ kabeln genom motorcykelns ram tills den slutar vid hastighetssensorn under sätet. Skruva loss kabeln från hastighetssensorn med en tång och dra kabeln åtskild från motorcykeln.
5

Skjut ersättare hastighetsmätaren kabeln genom ramen följa samma väg som används av den ursprungliga kabeln. Skruva fast kabeln på hastighetssensorn med en tång. Anslut hastighetsmätaren kabeln till mätaren montering, med hjälp av en tång för att skruva fast kabeln på plats.
6

Sätt tillbaka de övre och mellersta kåpor, vända på processen som används i steg 2 och 3. Byt sätet, glider dess flikar i ramen och tryck ned tills stolen låsmekanism klick stängs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107231.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.