Information om oljebyte i en Harley TC-88

TC-88, eller Twin-Cam 88 kubiktum (CI), har motorn förutsatt makt till de flesta av Harley-Davidsons motorcyklar sedan 1999. Till skillnad från den "enhet-konstruktion" motorer används av andra motorcykeltillverkare, TC-88 och den efterföljande TC-96 motorer består av tre separata delar: själva motorn, transmissionen enheten och en mellanhand primärt drivsystem. Varje komponent smörjs av sin egen specialiserade olja, vilket kräver regelbunden ersättning för att upprätthålla sina smörjande egenskaper. Vissa Harley återförsäljare insistera på att ändra alla dessa oljor samtidigt, men motoroljan kan bytas på egen hand. Saker du behöver
service monter 5/8 tum socket
Hylsnyckel
dräneringskärlet
Drain bult O-ring
Momentnyckel
Cap eller bandnyckel
Oljefilter
3 liter 20W50 motorolja
Shop handduk
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på en tjänst står att hålla den på en säker och nivå position. Skruva av oljelocket från höger sida av motorcykeln oljetank, som är under sadeln.
2

Hitta bulten oljan rinna på sidan av oljetråget under Dyna eller Touring modellens motor . Alternativt, Softail-modeller använder en slang olja drain som ligger längs den vänstra sidan av ramen, nära transmissionsenheten. Skruva avloppet bulten från oljetråget eller avloppsslang, med användning av en 5/8 tum socket och en hylsnyckel. Tappa av motorns oljeförsörjning i ett uppsamlingskärl.
3

Dra gamla gummi O-ringen från avloppet bulten och ersätta den med en ny O-ring.
4

Skruva skruven oljan rinna in i oljetråget eller tömma slangen tills den är lätt sittande, med hjälp av en 5/8 tums hylsa och en hylsnyckel. Dra åt avloppet bulten till 20 fot-pounds med en momentnyckel.
5

Skruva oljefiltret från framsidan av motorn med hjälp av ett lock eller bandnyckel.
6

Häll en liten mängd 20W50 motorolja i det nya oljefiltret tills den är helt fylld. Coat filtrets O-ringen med olja samt med fingret.
7

Skruva den nya oljefiltret på motorn för hand tills den sitter ordentligt mot motorn. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk.
8

Fyll oljetanken med upp till 2,5 liter 20W50 motorolja. Skruva oljan locket på oljetanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108077.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.