Hur man byter Buell Blast Bromsar

Sporting en 500cc encylindrig motor, har Buell Blast gav en unintimidating, solid bas för nya motorcyklister att lära sig sporten. Baserat på en enkel plattform, är Blast så lätt att underhålla som det är att rida, att den nya ryttaren att även träna grundläggande färdigheter underhåll. Byta bromsbelägg på Blast är en av de vanligaste metoderna som kan göras i ett hem garage, ofta tar mindre än 30 minuter att fylla med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Bromsbelägg
Hex head socket set, standard SAE
hylsnyckel
pulperkniv
Brake cleaner sprej Rags
eller handdukar
platt skruvmejsel
Låsningsmedel lim, medium styrka
Visa fler instruktioner
Front Brake Pad ersätter
1

Parkera motorcykeln på en plan, slät yta och vrid tändningsnyckeln till "Off".
2

Lokalisera de bultar som håller fast bromsoket till höger nedre gaffelben. Välj lämplig storlek socket hex huvud och bryta vridmoment på bromsok bultar med en breaker bar. Avlägsna bultarna och skjut bromsoket bort från rotorn.
3

Demontera bult från baksidan av bromsoket och dra bromsbelägg och montering klipp ur bromsok .
4

Rengör bromsok genom besprutning med broms renare för att ta bort vägsmuts. Torka av renare bort omedelbart med en ren trasa eller trasa. Inspektera bromsoket för tecken på skador, såsom bromsvätska läcker från bromsledningen och de inre kolvarna broms. Också inspektera dessa kolvar för korrosion.
5

in de nya bromsbeläggen och montera gem i bromsoket. Applicera en droppe medelstark gänglåsning bindemedel på gängorna hos den kvarhållande bulten och skruva fästbulten i baksidan av bromsoket. Bulten ska glida lätt mellan bromsklossarna och monteringsklämman.
6

Skjut bromsoket över bromsen rotorn och justera bromsok monteringshål med fästet på höger nedre gaffelben. Applicera en droppe mellanöl tråd-låsvätska på gängorna av tjocklek monterings bultarna och montera bultarna i fästet. Dra åt bultarna för att fästa oket till den undre gaffelben.
7

Rebuild trycket i bromsledningen och tjocklek genom att pumpa den främre bromshandtaget tills spaken kräver en fast drag att engagera bromsen.

Bakre bromsbelägg ersätter
8

Lokalisera de bultar som håller fast den bakre bromsok till vänster sida av svingen. Välj lämplig storlek socket hex huvud och bryta vridmoment på bromsok bultar med en breaker bar och ta bort skruvarna. Skjut bromsoket uppåt och bort från rotorn.
9

Ta det slitsade bulten från framsidan av bromsok med en platt skruvmejsel och dra bromsbelägg och montering klipp ur bromsok .
10

Rengör bromsok genom besprutning med broms renare för att ta bort vägsmuts sedan torka renare bort omedelbart med en ren trasa eller trasa. Inspektera bromsoket för tecken på skador, såsom bromsvätska läcker från bromsledningen och de inre kolvarna broms. Också inspektera dessa kolvar för korrosion.
11

Sätt i de nya bromsbeläggen och montera gem i bakre bromsok. Applicera en droppe medelstark gänglåsning bindemedel på gängorna hos den kvarhållande bulten och skruva fästbulten i baksidan av bromsoket. Bulten ska glida lätt mellan bromsklossarna och monteringsklämman.
12

Skjut bromsoket över bromsen rotorn och justera bromsok monteringshål med fästet på svingen. Applicera en droppe mellanöl tråd-låsvätska på gängorna av tjocklek fästbultar och montera bultarna i fästet.
13

Rebuild trycket i bromsledningen och tjocklek genom att pumpa den bakre bromspedalen tills pedalen har en liten mängd motstånd när den trycks in.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106044.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.