Förteckning över Dirt Cyklar med olja Insprutare

Två-takts motorer kräver olja blandas in sitt bränsle innan förbränna det. Oljan i en tvåtakts bränsle är kritisk för smörjning av motorn. Traditionellt har tvåtaktare används "pre-mix", som är ett manuellt blandat bränsle /oljeblandning som hälls direkt i bränsletanken. Vissa motorcykel använder ett automatiserat system för att blanda olja i bränslet ombord cykeln, genom en olja insprutningssystem. Fyra slag

Listan över smuts cyklar med olja injektorer börjar med ett avskaffande av alla fyrtaktare. Fyra-takts motorer använder en annan smörjning metod som inte kräver blandning av bränsle och olja innan den passerar in i förbränningskammaren. Sedan fyrtaktare har blivit mycket mer populär i smutsen-cykling världen, och fyrtaktare är nu aktivt racing konkurrenskraftigt i motocross, det finns relativt sett färre tvåtakts smuts cyklar på marknaden idag, vilket gör oljesmorda tvåtaktare mindre populär. Addera tvåtaktare

Automatiska smörjsystem var populärt på 70-talet av Yamahas Autolube systemet, uppfunnet 1963. Systemet infördes på deras mycket framgångsrika linje av dubbla tvåtaktsmotorer gatan cyklar senare känt som "RDS" och "rzs." Samma eran förde Autolube ankomst på dirt bike scen med Yamahas DT-serie 1968 --- någonstans mellan en terrängcykel och en enduro, men Auto-smörjsystem var inte så populärt på rena smuts cyklar som de var på street- gå tvåtaktare. Autolube system, medan bekvämt, löser inte så stor för ett tekniskt problem för tvåtakts dirtbikes som tenderar att ständigt rev hög, sedan låg, på och av. Autolube system justerar oljeförhållande beroende på motorns varvtal så det är inte i smord med hög hastighet eller över-smörjas vid låg hastighet. Den ridning natur flesta dirt-bikes gjorde det okej att över-smörja dem vid låga varv.
Typer av tvåtaktare dirtbikes mest sannolikt har oljeinsprutning

Listan vidare paras ner till en handfull kategorier. Motocross dirt bike ägare är mycket bekymrade med vikt så att de är mindre benägna att anställa en auto-Lube-system. I själva verket, ingen av de fyra japanska tillverkare, Yamaha, Honda, Suzuki och Kawasaki, producera en ren cross tvåtaktsmotor med automatisk smörjning. De vanligaste smuts cyklar idag som använder auto-lube är antingen dubbel-sport (on-road/off-road) cyklar, Enduros, eller Jr medelstora dirtbikes.
Oljeinsprutande Dirt Bikes

först Yamahas DT-linjen börjar 1968 och löper genom 2008. DTS använde Yamahas varumärke Autolube. Jr smutscyklar eller "mini-cyklar" plockade upp systemet ur bekvämlighet och försäkringar om att ett barn inte skulle glömma att förblanda bränsle och snabbt gripa motorn. Förutom den lilla förskjutningen Yamaha DTS, Yamahas PW-serien 50 cc och 80 cc är olje-injicerade och fortfarande tillverkas idag. För en ganska modern, vuxenstorlek dirtbike, använde österrikiska tillverkaren KTM automatisk smörjning i vissa av sina EXC200s, men det är inte ett alternativ på nya EXCs och du måste kontrollera den specifika modellen, som vissa kom med automatisk smörjning och vissa gjorde inte, inte ens i samma år. Om du vill ha en helt ny vuxenstorlek dirtbike, är Kawasakis KDX 200-serien en väl omdömet dirt bike och det fortfarande använder automatisk smörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110356.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.