Hur man arbetar en tvåtakts Clutch Dirt Bike

Två-takts smuts cyklar är kända för sin förmåga att accelerera från en död stopp så snabbt att de kan loft sina framhjulen med lätthet. I händerna på en skicklig ryttare, är dessa maskiner styrs till synes utan ansträngning. Detta drag kan dock skrämma bort nya ryttare som ännu inte lärt sig hur man ska hantera dirtbike med sin koppling. Men med praktiken en patient ryttare kan lära sig att använda en två-takts dirt bike s koppling och tämja dess tendens att wheelie. Instruktioner
1

Dra i kopplingshandtaget. Använda undersidan av din vänstra fot, tryck växelspaken ner upprepade gånger för att växla till första växeln. Knacka försiktigt på växelspaken uppåt för att växla till neutralläge. Starta dirtbike motor.
2

Hitta kopplingen engagemang punkt, den punkt där kopplingen börjar att fånga och börja vrida bakhjulet. Släpp kopplingshandtaget långsamt tills dirtbike börjar rulla framåt. Detta är kopplingens ingreppspunkten. Dra tillbaka kopplingen i att frikoppla kopplingen. Upprepa tills du är bekant med kopplingen engagemang punkt och känslan av dirtbike dra framåt. Addera 3

Släpp kopplingshandtaget långsamt för att koppla in kopplingen. Rulla gashandtaget tillbaka något med höger hand för att gasa som dirtbike börjar rulla framåt. Släpp kopplingshandtaget helt och gasa vidare med gashandtaget att accelerera ifrån ett fullständigt stopp.
4

griparkopplingen in med din vänstra hand och försiktigt rulla gashandtaget framåt med din högra handen för att stänga av gasen. Placera din vänstra foten under växelspaken och trycker upp det tills det inte kommer att röra sig, att flytta in i andra växeln. Släpp kopplingshandtaget smidigt och rulla gashandtaget tillbaka för att skynda fram. Upprepa för att växla till en högre växel förrän du är i "topp" gear, slutväxeln tillgängliga.
5

griparkopplingen in och rulla gashandtaget framåt för att stänga av gasen. Placera din vänstra fot ovanpå växelspaken och tryck ner spaken för att lägga i en lägre växel. Snäpp tillbaka twist grepp med en snabb rörelse som du släpper kopplingshandtaget till "blip" gasen, ökar motorns varvtal för att kompensera för förändringen i växlarna. Upprepa vid behov för att flytta in i lägre växlar tills du är i "botten" eller första växeln.
6

Skift i första växeln och håll kopplingshandtaget för att frikoppla kopplingen helt. Rulla gashandtaget framåt för att stänga av gasen helt. Applicera frambromsen med bromshandtaget på höger handtag att bromsa dirt bike till ett fullständigt stopp. Placera höger fot på marken och knacka försiktigt på växelspaken uppåt med din vänstra fot för att flytta till neutralläge. Stoppa dirtbike motor med kill switch på höger handtag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107362.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.