Hur du gör din egen Seat Solo Motorcykel

Den anpassade motorcykel scenen har vuxit kraftigt sedan storhetstid Custom Choppers och bobbers i slutet av 60-talet och 70-talet. Medan det finns ett enormt utbud av anpassade delar för dagens anpassade maskiner, många cykel byggare föredrar att tillverka sina egna delar för att stå ut från mängden. Den solo seat används av nästan varje bobber eller chopper är bara en av dessa delar. Ett fullt färdig sits kan köpas för någonstans mellan $ 60 till $ 300. Men, med lite hårt arbete och planering, kan du göra din egen unika, beställnings säte för långt mindre. Saker du behöver
Papper
Sax
Permanent Sheet markör
av 12 digitala tunnplåt Metall sheers eller en elektrisk nibbler
Metal fil
Sandpapper
Vise
Elektrisk borr Sida 3/16 och 1/4 tum borrar
1/4 tums bultar, brickor och muttrar
Silvertejp
High-density skum
Craft spraylim
Marine -grade vinyl
Nitar och en nit pistol
Visa fler instruktioner
1

Välj ett pappersark som är stor nog att rymma hela storleken på din tilltänkta sätesskålen. Vik arket på mitten, på längden. Skissa den grundläggande utformningen av din sätesplattan på ena sidan av papperet. Om du gillar designen, klippa skissat delen av pappret med en sax. Vik pappret design för att användas som en mall.
2

Välj ett ark med 12 gauge metall och lägg din pappersmallen över det. Spåra konturerna av mallen på din plåt med en märkpenna. Ta bort mallen och skär den spårade formen ur metallplåten, med hjälp av plåtsax eller en elektrisk nibbler. Grada kanterna på din nyklippt sätesskålen med en metall-fil och sandpapper för att ta bort eventuella ojämna kanter.
3

Borra flera hål längs omkretsen av din sätesplattan, med hjälp av en borrmaskin utrustad med en 3/16 tum borr. Space hålen runt en halv tum från kanten av sätesplattan och ca 2 inches isär. Dessa hål kommer att användas för att spänna fast Pans klädsel.
4

Borra ett par hål i den främre delen av sitsen pannan, med en 1/4 tum borr. Passa in hålen längs stolens främre spetsen, placering av det första hålet ungefär 1 1/2 inches från spetsen. Borra det andra hålet 3 1/2 inches bort från spetsen. Dessa hål kommer att användas för att fästa sittunderredet s fäste. Sätt i två 1/4 tums bultar och brickor genom dessa hål. Placera en bricka, följt av en 1/4 tum mutter, över ändarna av bultarna. Dra åt muttrarna med en 1/4 tums skiftnyckel.
5

Place sittunderredet i ett skruvstäd. Tryck på sätestråget att böja den till önskad form. Mest solo säten har en svag ökning mot de bakre och främre spetsar sätesskålen.
6

Täck kanten av sittunderredet med tunna remsor av tejp. Lay tejpen över toppen av pannan, sedan böja den runt kanten och lägg den mot botten av pannan. Täck hela kanten av pannan med tejp tills kanten har en något rundad profil. Detta kommer att förhindra sittkant pannan från att skära genom klädseln.
7

Lägg din pappersmallen över ett ark med hög densitet skum. Trace mallens kontur på skummet med en märkpenna, sedan skära formen vår av skummet med en sax eller ett rakblad. Skummet kommer att fungera som din plats Pans kudde.
8

Spray toppen av sätestråget och undersidan av skum kudde med ett hantverk spraylim. Låt limmet uppsättning under 1 minut, sedan lägga fast kudden på sätesskålen. Tryck ner på kudden i 30 sekunder för att skapa ett starkt band. Klipp bort eventuellt skum material som sträcker sig förbi kanten av sitsen pan med ett rakblad
9

Spåra din pappersmallen på baksidan -. Den vita sidan - en bit av marint-grade vinyl. Förläng mallens kontur med minst 1 1/2 inches så att vinyl att linda runt skumdynans och nå de hål som borrats in i sittunderredet. Skär formen ur vinylark med en sax. Placera vinyl i en torktumlare, inställd på medelvärme i 10 minuter.
10

Spray toppen av skumdynans med hantverk spraylim, sedan lägga vinyl över det. Börjar vid fronten av sätesplattan, dra vinyl tätt runt skummet och pannan. Tryck på en nit genom vinyl och i sätet Pans hål. Rivet vinylen på plats med en nit pistol. Upprepa tills hela stolen är täckt tätt med vinylbladet. Klipp bort överflödigt vinyl med sax.
11

Montera stolens fäste, placera konsolens slitsar över utsatta av 1/4 tums bultar installerade tidigare. Placera en bricka och en annan 1/4 tums bult över konsolen och bultarna. Dra åt muttrarna med en 1/4 skiftnyckel. Montera sätet på din motorcykel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110578.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.