Hur man bygger en 2-takts motor Motorcykel

Två-takts motorer har färre rörliga delar än fyrtaktare. De har inte en komplicerad ventil tåg. I själva verket, annat än enkel att ersätta vass, tvåtakts ventiler har inga rörliga delar alls. De är i huvudsak bara kanaler. Snabb-varvar tvåtaktare skada deras topp-ändar med betydligt högre frekvens än fyrtaktare. En tvåtakts återuppbygga nästan alltid är en "top-end återskapa" och är en relativt enkel process. Du behöver inte ens ta bort motorn från chassit. Saker du behöver
Motorcykel lift (tillval) katalog Shop manual
Mekanikerpincett verktyg
Packningssats
Visa fler instruktioner
Setup och demontering
1

Använd en ren, väl upplyst arbetsyta. Helst sätta din motorcykel i en hiss för enkel åtkomst och säkerhet. Om du inte har en hiss, se till att cykeln är säkrad så att den inte välter när du jobbar på det.
2

Ta bort sadeln, bränsleledningen och bränsletanken så du har lätt tillgång till motorn. Ta bort tändkabeln. Lossa klämman insugningsröret. Ta bort förgasaren och säkra gasvajern så att den inte är i vägen. Om motorn är vattenkyld, tappa ur kylvätskan, lossa kylarslangar och säkra dem. Avlägsna luft rutan och allt annat som kan göra det svårt att ta bort huvudet, såsom kick-starter
3

Skruva loss bultarna i ett korsvis mönster:. Tillbaka en skruva bort en sväng eller två, då bulten kors från det. Fortsätt denna process för att jämnt unbolt huvudet sedan bort den.
4

Demontera bultarna vid basen av cylindern på samma gradvisa sätt som bultar. Sedan försiktigt bort cylindern. Om den inte lätt glider av, spraya lite smörjmedel /lösningsmedel på den. Var försiktig så att du inte skadar kolven när du skjuter cylindern off. Placera en butik handduk runt kolven för att skydda det tills du tar bort den.
5

Ta kolven och handled-pin. Utvärdera skadan. Inspektera cylinderväggen, huvud, kolv, ringar och handled-clips. Bestäm vilka komponenter behöver bytas och som kan repareras. Om du är osäker, ta delarna till din återförsäljare.
Utvärdering, Reparation, Byte och montage
6

reda på om din cylinder är pläterad med nikasil. Om det är, har din återförsäljare eller 2-takts maskinist göra någon cylinder rena upp. Om det inte är, kan du finslipa cylindern själv. Ha en maskinist reparera eventuella huvudet skada eller byt ut huvudet. Köp en ny kolv, ringar och handled-pins, (eller någon kombination därav) om det behövs.
7

Installera den nya kolven, handled-stift och låsringar. Coat kolven med motorolja och montera ringarna med en ring komprimering verktyg. Montera en ny packning på en ren basyta. Coat kolven noggrant med olja och skjut färska cylindern över kolven och ringarna, släpp sedan verktygsringen komprimering.
8

Ta bort resterna av den gamla topplockspackningen med lösningsmedel och en packning skrapa. Byt topplockspackning på den rengjorda ytan. Sätt tillbaka färskt huvudet på cylindern. Med en momentnyckel, använd en korsvis bultning mönster att dra åt bultarna till fabrikens specifikationer.
9

ihop förgasaren, slangar kylvätska och luften rutan om du tagit bort dem. Byt bränsletanken och sitsen. Fyll på kylvätska.
10

Byt ut kabeln tändstiftet och alla andra delar som du tagit bort för åtkomst. När du först startar cykeln, ägna särskild uppmärksamhet åt hur det går och låter. Du kommer att behöva ge den nya, ombyggda huvud tid att "bryta in." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108870.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.