Hur ta reda på vad Year My YZ80 Yamaha är

Yamaha har producerat många års värde av YZ80 off-road motorcykel. Däremot ville stilen förändras inte mycket, så det är svårt att skilja dem åt. Alla YZ80s gjorda efter 1980 har tillverkning information i Vehicle Identification Number (VIN). Hitta året på VIN är enkel, men för andra VIN detalj, måste du använda en VIN dekoder. Saker du behöver
Vehicle Identification Number
Pencil
Paper
Internet
Visa fler instruktioner
1

Hitta VIN på YZ80, vilket kommer att stämplas på ramen eller på motorhuven. För cyklar byggda efter 1980, har VIN 17 tecken. För motorcyklar tillverkade före 1981, kunde VIN vara 11 till den 17 karaktär och är mycket svårare att avkoda än den nyare VIN.
2

Rengör VIN så att du inte gör ett misstag i transkribera det . Om VIN bärs, gör en penna och papper gnugga för att plocka upp tecken. Om koden inte är 17 tecken, kan det vara en annan tillverkarens kod eller cykeln kunde ha byggts före 1980.
3

Titta på 10: e plats av VIN-koden. Den tionde tecknet står för ett visst år. Från 1980 till år 2000, är ​​tecknet en bokstav. Sekvensen börjar med A för 1980 och fortsätter fram till Y för 2000, hoppar bokstäverna O, Q, och jag (som aldrig används överallt i ett VIN), och karaktärerna Z, U och noll (som aldrig används i år-kod). Från 2001 till 2009, är siffror från en till nio används. Under 2010 koden återställs till den alfabetiska ordning som börjar med A.

Så till exempel, kommer en 2004 YZ80 har nummer fyra i den tionde positionen, och en cykel byggd 1985 har bokstaven F i tionde plats.
4

Ange YZ80 VIN till Yamaha VIN dekoder på motoverse.com, och du kan få en detaljerad uppdelning av motorcykel, inbegripet bekräftelse av året koden. VIN avkodare kommer också att berätta det i tillverkningslandet - "J" för Japan, till exempel - på plats ett. Det andra tecknet står för tillverkaren. De närmaste fem tecken anger detaljerna i cykeln och det nionde tecknet är en kontrollsiffra för bedrägeribekämpning ändamål. Den elfte tecknet betecknar anläggningen för tillverkning och den återstående gruppen av sex tecken berättar produktionen sekvensen av cykeln i anläggningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109941.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.