Skillnad mellan Softail & Hardtail Motorcyklar

Hardtail motorcyklar har old-school styva ramar som saknar fjädring bak. De flesta motorcyklar genom den första halvan av 20-talet var hardtail motorcyklar. Avsaknaden av suspension gjort Hardtail opraktiskt för långväga ridning. Softail cyklar har ett aktivt upphängningssystem i form av en A-ram bakre svingarmen. Termen "Softail" ursprung med Harley-Davidson 1984 i ett försök att locka en bredare kundbas. Hardtail Basics

En hardtail motorcykel kan vara en tuff resa. Den har ingen bakre upphängningssystem ingår i den stela ramen, även om det ingen inbyggd en teleskopisk eller liknande suspenderade framgaffeln. Suspensionen kommer endast från framgaffeln, däck och ett enda säte med fjädrar. Två-up säten hade inga fjädrar, men bara utfyllnad för att dämpa rida. Den hardtail är besläktad med tidiga efterkrigstidens sportbilar där det önskade föremålet för körningen för att känna vägen. Hardtail förutsatt ryttaren med samma direkta känsla av vägen.
Softail Grunderna

Softail motorcyklar var Harley-Davidson svar på en ny generation av förare som krävde mer komfort i ridning. Det löste också problemet med långväga ridning, som bokstavligen skulle kunna vara en smärta i baksidan för hardtail motorcyklister. Den Softail har ett fjädringssystem med stötdämpare monteras horisontellt och under ramen för att dölja stötar från vyn. Detta ger softail utseendet på en hardtail med dess fast ram. Cykeln har utseendet på den klassiska hardtail men med en mjukare åktur. Harley-Davidson utvecklade flera Softails, däribland Fatboy, Cross Bones Bobber och modeller Rocker. The Cross Bones, kanske, mest liknar gammaldags Hardtail.
Hardtail Fördelar och nackdelar

Hardtail cyklar funktionen ramar tillverkade av enkel konstruktion och inget rörliga delar. Dessa lätta ramar är enkla att bygga, vilket lockar customizers nybörjare cykel, och kosta så mycket som 30 procent mindre att bygga än Softails. Hardtail tilltalar chopper entusiaster och äldre ryttare som växte upp med den ursprungliga Harley-Davidson och Indian motorcyklar som byggdes som Hardtail. Ramen kräver minimalt underhåll. Även om hardtail väger mindre och är snabbare än softail, är dess övergripande hantering obekväma. De är också mindre bekväm och nästan omöjligt att rida längre än en timme utan vila.
Softail och nackdelar

Jämfört med hardtail ger Softail en lyxig motorväg rida, med ryttaren gärna sitta i en Softail säte för långa perioder. Den Softail upphängning minimerar motorväg studsa och vibrationer. Men det är dyrare och kräver mer delar för att bygga. Det kräver också mer underhåll. För många år, drabbades Softail ett dåligt rykte eftersom de tidiga fjädringssystem var besvärligt och bromsat cykeln. Den första Harley-Davidson Softails används små teleskopgaffel som var otillräckliga och drabbade hanteringen. Dagens teknik har eliminerat dessa frågor. Först nyligen har ryttare omfamnade Softail som en jämlike med hardtail. Ändå är softail något tyngre och långsammare med mindre förmåga än den hardtail att överföra kraft från motorn till hjulen. Med tanke på att Softail har mer rörliga delar än hardtail, är den känslig för strukturella integritetsfrågor som cykeln åldrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111645.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.