Hur ändrar jag olja på en Yamaha 225?

Sedan introduktionen 1994 har Yamahas XT225 dual-sport motorcykel visat sig vara en duktig allround cykel. Att ge sin ryttare med en kompetent on-och off-road prestanda och ett bekymmersfritt 223 cc encylindrig motor, har XT225 samlat en lojal följande. Lika tillförlitliga som de kan vara, att hålla en XT225 väg-och smuts-värdig kräver regelbundet underhåll, börjar med rutin olja och filter för att säkerställa en ren leverans av olja vid alla tidpunkter. Lyckligtvis, oljebyten är en enkel uppgift som normalt kan genomföras på mindre än en timme med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Hylsnyckel
12 och 14 mm uttag
Motorcykel stå eller lyfta
oljetråget
Shop handdukar
6 mm insexnyckel
Oljefilter
oljefilterlocket O-ring
Funnel
10W30 SE /F-typ olja, 1 qt.
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den främre skidplate från botten av motorn. Med hjälp av en 12 mm hylsa, ta bort skruvarna som håller fast skidplate på ramen.
2

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång under tre till fem minuter för att värma oljeförsörjningen. Stanna motorn och placera motorcykeln på ett stativ eller lyft för att hålla den i upprätt läge. Addera 3

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn. Avlägsna skruven oljan rinna från botten av motorn med hjälp av en 14 mm hylsa. Låt motorns olja rinna in i ett oljetråg. Ta avloppet bulten är våren, olje-skärm och brickan från motorn och torka rent med en butik handduk. Sätt tillbaka oljan skärmen våren, tvättmaskin och tömma bulten in i motorn. Dra avloppet bulten med en 14 mm hylsa.
4

Leta oljefiltret på höger sida av motorn. Ta bort den undre skruven från locket med en 6 mm insexnyckel och låta eventuella kvarvarande olja rinna. Ta bort de två återstående skruvarna från locket med en 6 mm insexnyckel och dra locket bort från motorn.
5

Dra oljefiltret ur motorn och ersätta det med ett nytt oljefilter. Inspektera oljefilterlocket O-ringen. Byt ut O-ringen om den är skadad på något sätt. Placera oljefilterlocket över motorn och dra åt lockets skruvar med en 6 mm insexnyckel. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk.
6

Sätt en tratt i oljepåfyllningsöppningen på höger sida av motorn. Häll upp till 1 qt. av färska 10W30 SE /F-typ motorolja i motorn. Ta bort tratten och torka bort utspilld olja innan du skruvar oljepåfyllningslocket på plats igen.
7

tillbaka skidplate på ramen, med hjälp av en 12 mm hylsa att sätta i och dra åt plattans skruvar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107389.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.