Motorcykel Koppling Repair Råd

MC-kopplingar inte är komplicerade att underhålla och reparera. Det finns flera slitpunkter som måste inspekteras under varje koppling förfarande och lätt gjort när ärendet är öppet. De flesta motorcyklar använder en våt koppling, som badar i kopplingsvätska eller primär kedjekanalen smörjmedel. Vätskan måste tömmas och kastas och kopplingen fallet /primärt fall avlägsnas. Kopplingen /primära packning och avtappningspluggen packningen kommer att behöva bytas ut under monteringen, liksom vätskan. Kopplingspaketet

Kopplingsplattoma är kända som ett kopplingspaket. Kopplingen pack kommer att bestå av omkring ett dussin plåtar. Hälften av plattorna blir drivplattor, splines på kopplingen korgen med friktionsmaterial byggt på dem. Den andra halvan är de drivna plattorna, splineskopplad till kraftöverföringsaxel och gjord av metall. Med användning kan friktionsplattorna slits ner. Inspektera enheten och de drivna plattorna och mäta dem för tjocklek. Kolla en servicehandboken för år, märke och modell av cykel för tjockleksområdet.

Kontrollera blåelse på metall drivna plattorna. Detta kommer att indikera att plattorna ha överhettats, förmodligen på grund av låg eller slitna kopplingsvätska. Temper av metallen kommer att ändras på plattorna som har varit överhettad, och måste bytas ut. Kopplingsfjädern ger det tryck som pressar kopplingen Addera Kopplingsfjäder

, vilket gör att strömmen kan flöda från drivplattor till de drivna plattorna och in i växellådan. Våren är vanligtvis ett membran våren och en gång bort, kan mätas för att avgöra om det är svagt eller inte. Jämför den uppmätta längden med specifikationerna för ditt år, märke och modell av cykel. När du är osäker, byt ut fjädern. Använd nya snap-ringar vid återmontering förpackningen och våren.
Throwout Bearing

throwout lagret trycker mot trycket av kopplingen våren och frikopplar kopplingen . Lagret manövreras med handkraft vid kopplingshandtaget. Lagret stöder belastningen av frikoppla kopplingen medan den roterar med kopplingspaketet. Låg vätskenivå kan orsaka lagret överhettas och utveckla platta fläckar eller ta upp. Inspektera valsarna i lagret för platta fläckar eller hopskärning och byt ut om det behövs.
Koppling Justering

korrekt justering av kopplingen och kopplingen kabeln är avgörande för korrekt koppling drift . Följ proceduren i servicehandboken för ditt specifika år, märke och modell av cykel. Byt ut kopplingen skaderegleraren inspektion packning eller O-ring under monteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106123.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.